NavMenu

Projekat Republičkog zavoda za razvoj : Analiza poslovanja javnih preduzeća u 2007.godini

Izvor: eKapija Sreda, 22.10.2008. 08:11
Komentari
Podeli

Analiza poslovanja javnih preduzeća u 2007. godini pripremljena je u skladu sa opredeljenjem Vlade Republike Srbije da kontinuirano prati i usmerava poslovanje javnih preduzeća u funkciji njihovog ubrzanog restrukturiranja, s obzirom na njihov značaj i uticaj na ukupan privredni razvoj Republike.

Prvi deo sadrži kratku analizu strukture i finansijskih rezultata poslovanja privrede u 2007. godini, sa posebnim osvrtom na finansijske efekte poslovanja javnih preduzeća (republičkih i lokalnih) od 2001. godine na ukupna privredna kretanja.

U drugom delu prikazana je sažeta dinamička analiza osnovnih pokazatelja relevantnih za sagledavanje značaja i uticaja javnih preduzeća na ukupna privredna kretanja u periodu 2001-2007. godine, sa posebnim osvrtom na efekte restrukturiranja javnih preduzeća u 2007. i planirane aktivnosti u 2008. godini.

Treći deo obuhvata osnovnu poslovnu aktivnost i analizira finansijske rezultate pojedinačnih javnih preduzeća: EPS, EMS, PEU Resavica, NIS, Srbijagas, Transnafta, Železnice Srbije, JAT, Aerodrom "Nikola Tesla", Putevi Srbije, PTT saobraćaja "Srbija", AD "Telekom Srbija", Skijališta Srbije, Srbijašume, Vojvodinašume, Srbijavode i Vode Vojvodine.

U četvrtom delu su prikazani dosadašnji efekti restrukturiranja pojedinačnih javnih preduzeća, kao i planirane mere i aktivnosti u toku 2008.

U petom delu ukazano je na osnovne pravce razvoja.

Za izradu analitičko-dokumentacione osnove korišćeni su podaci Narodne banke Srbije, izveštaji o poslovanju i planovi rada pojedinačnih javnih preduzeća i interne baze podataka RZR.

Sadržaj

Matrica osnovnih indikatora poslovanja JP u 2007. godini

Osnovni rezultati istraživanja

Efekti sedam godina tranzicije

Ključni problemi poslovanja

Pravci razvoja

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.