Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.01.2018.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2017: Udo Eichlinger

Udo Eichlinger
Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) generalni je direktor kompanije Siemens u Srbiji od avgusta 2015. godine.

Eichlinger ima skoro 25 godina iskustva u korporaciji Siemens na rukovodećim pozicijama koje obuhvataju rad u različitim divizijama i poslovnim jedinicama kompanije u Nemačkoj, regionu centralne i istočne Evrope i azijsko-pacifičkoj zoni.

Osim toga, Eichlinger ima iskustvo i na lokalnom tržištu kao generalni direktor Communication Group u Srbiji od 2002. do 2005. godine.

Oženjen je Jelenom i Lukin je otac.

Pitali smo Uda Eichlingera šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2017. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Na moju veliku radost, godina iza nas bila je jako uspešna za kompaniju Siemens Srbija. Događaj koji je obeležio 2017. svakako je nedavno donešena odluka o preuzimanju fabrike Milanović Inženjering iz Kragujevca.

Takođe, ove godine kompanija Siemens obeležila je značajan jubilej – 130 godina poslovanja u Srbiji, što dokazuje da nas država, a i naši kupci prepoznaju kao pouzdane partnere već godinama unazad.

PROMAŠAJ GODINE

- Nažalost, u ovoj godini postoje i one manje dobre stvari. Pomenuo bih globalno smanjenje subvencija u industriji vetroelektrana.

To nas je dovelo do donekle neizvesne situacije, naročito u fabrikama širom sveta koje se bave ovim poslom, ali iskreno verujem da ćemo u 2018. ovo ostaviti u prošlosti i okrenuti se postizanju još boljih rezultata, kako lokalno, tako i na globalnom nivou.

LIČNOST GODINE

- Ličnost godine za mene je svakako Lena Cvetković iz Niša, jedna jaka i pametna devojčica, koja se nažalost bori protiv teške bolesti. Uz podršku svojih roditelja, NURDORA i svih ljudi koji je vole, ipak, siguran sam da će tu bitku pobediti i iz nje izaći još jača.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Najbolji potez države u prethodnoj godini je privlačenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta u industrijskom sektoru. Smatram da je jako važno posvetiti se daljem jačanju ekonomije Srbije na ovaj način, i kompanija Siemens svakako pruža podršku državi na tom putu.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Potez države koje bih ocenio kao problem na kome je potrebno više raditi je manjak posvećenosti u borbi za decu koja boluju od teških bolesti, kao i nedostatak preko potrebne pomoći njihovim roditeljima.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- U 2018. godini očekujem važne poteze i velike odluke za fabriku u Kragujevcu i tešku godinu za industriju vetroelektrana, ali se nadam i skorašnjoj poseti generalnog direktora Siemens-a Džoa Kezera Srbiji, što bi za cilj imalo promovisanje Srbije kao zemlje interesantne i pogodne za dodatna strana ulaganja.
Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.