NavMenu

U rudnicima EPS-a u 2017. otkopano 39,06 miliona tona uglja - Proizvodnja porasla za 4%

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.01.2018. 10:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SvedOliver/shutterstock.com)Ilustracija
Rudari sistema EPS-a su prošle godine otkopali 39,06 miliona tona uglja, odnosno 1,41 miliona tona (4%) više nego 2016, objavio je EPS.

To je druga po veličini proizvodnja u istoriji kompanije.

Dobri rezultati u izazovnoj 2017. godini, kako je navedeno, ostvareni su zahvaljujući investicionom ciklusu u modernizaciju proizvodnih kapaciteta i napornom radu svih zaposlenih u EPS-u.

Izuzetne rezultate ostvarili su rudari kostolačkog kopa Drmno, koji su u 2017. otkopali rekordnih 9.674.317 tona uglja.

Proizvodnja na Drmnu je bila za 563.000 tona veća nego u 2016. godini i nadmašila je planove za 4%.

Na površinskim kopovima EPS-ovog ogranka RB Kolubara otkopano je 29,3 miliona tona uglja, što je 2% više od plana i 760.000 tona više nego 2016. godine.

Termoelektrane i hidroelektrane EPS-a proizvele su 34,02 milijarde kilovat-sati električne energije u 2017. Proizvodnja u termoelektranama iznosila je 24,25 milijardi kilovat-sati, a rekordni rezultat zabeležen je u Kostolcu.

- EPS je 2017. godinu završio pozitivno. To je trend koji ćemo zasigurno nastaviti. Napravili smo velike uštede, smanjili gubitke u mreži, uspeli da povećamo naplatu za više od 6% - rekao je v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

On je najavio da će EPS nastaviti započete investicije među kojima su izgradnja novog bloka u Kostolcu, gradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u TENT A, unapređenje proizvodnje uglja u Kolubari, a planiraju i ulaganja u nove elektrane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.