NavMenu

Unipromet počinje izvoz u Emirate i Irak - Čačani povećavaju preradu čelika za 2.000 tona mesečno

Izvor: Ozonpress Subota, 06.01.2018. 18:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Prošla 2017. godina bila je uspešna za čačansku firmu Unipromet, a ista očekivanja su i od ove. Da će tako biti svedoči osvajanje dva nova tržišta, Iraka i Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kojima se tokom januara očekuje potpisivanje ugovora.

- Firma je stabilna, zapošljava 450 ljudi i izvozi 72% proizvodnje. Očekujemo da poslovni rezultati u ovoj godini budu još bolji, jer smo osvojili dva nova tržišta, Abu Dabi i Irak. Iračani su došli sami, jer su nas prepoznali kao vodeću firmu u ovoj branši i 10. januara idem na potpisivanje ugovora - kaže vlasnik Uniprometa Milisav Novičić.

- Prerađujemo više od 5.000 tona čelika mesečno. U postupku smo puštanja tri nove linije i one će povećati preradu za oko 2.000 tona, tako da smo najveći i bićemo najveći kupac čelika od Železare i jedan od vodećih izvoznika u Srbiji - dodaje.

Najveći problem sa kojim se suočava Unipromet je nedostatak stručne radne snage. Firma uvek traži građevinske i mašinske inženjere, ekonomiste, ali i zanatlije raznih profila, ali se teško pronalaze.

Kako kaže Novičić, ukoliko se taj trend nastavi, ako se mladi ne zadrže u Čačku, ni privreda grada nema budućnost.


- Nama treba i građevinska i mašinska i ekonomska struka. Da ne pričam o kadrovima iz zanatskih zanimanja, nemate varioce, ni bravare, dok vozači i rukovaoci mašina odlaze za Evropu - objašnjava on za Ozonpress.

Podsetimo, Unipromet je osnovan 1990. godine, a osnovne delatnosti preduzeća su proizvodnja i ugradnja opreme za puteve. U međuvremenu, pozicionirali su kao jedan od regionalnih lidera u proizvodnji i montaži čeličnih zaštitnih ograda, portala i stubova za vertikalnu signalizaciju, kao i različitih tipova zaštite od buke. Beleže stalan rast.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.