Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.01.2018.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Montažne kuće iz Bijeljine nisu stigle samo do Australije - Steco centar beleži izvoz vredan 20 mil EUR

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Za kompaniju Steco centar 2017. godina bila je veoma uspešna. Ovo preduzeće sa sedištem u Bijeljini, koje se bavi izgradnjom montažnih i drvenih objekata, ostvaruje godišnji izvoz vredan 20 mil EUR, a nedavno su osvojili i tržište Afrike, prenosi portal BiznisInfo, pozivajući se na Srnu.

- Našim proizvodima smo pokrili ceo svet, osim Australije - kaže vlasnik kompanije Milenko Stevanović, dodajući da će u narednom periodu i na tom području pokušati da pronađu poslovne partnere.

Stevanović se, inače, u BiH vratio nakon 30 godina provedenih upravo u Australiji.

Prema njegovim rečima, kapacitet proizvodnje je 50.000 metara kvadratnih kuća godišnje, a u ponudi je više od 1.000 modela. Na inicijativu ove komanije, u Bijeljini - gde je smešten proizvodni pogon, uveden je obrazovni smer drvopređivača, a u firmi se obavlja praktična obuka za sve koji žele da rade u toj oblasti, prenosi BiznisInfo.

Uz proizvodni pogon, kompanija ima regionalne centre u nekoliko zemalja.

Kako navodi vlasnik Milenko Stevanović, u sistemu Steco centra zaposleno je 300 radnika - u BiH, Srbiji, Sloveniji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Angoli. On dodaje da je cilj kompanije da broj zaposlenih povećaju bar za 30%, a promet od 80 do 100%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.