Izvor: Ozonpress | Četvrtak, 04.01.2018.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za čačansku Slobodu 2017. najbolja u poslednje tri decenije - Ugovoreni poslovi i za 2019.

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Prošla, 2017. godina bila je najuspešnija u poslednje tri decenije za čačansku kompaniju Sloboda, kaže direktor te firme Zoran Stefanović.

Prema njegovim rečima, i ova godina će biti uspešna, jer su potpisani ugovori koji obezbeđuju punu uposlenost.

- Svake godine širimo broj naših kupaca. Možda broj novih nije veliki, ali su zato stari kupci potpisali nove ugovore i nadam se da će i sledeće godine biti kao ove. Za 2018. godinu imamo potpisane ugovore koji obezbeđuju punu uposlenost, a za 2019. imamo trenutno potpisane ugovore koji obezbeđuju proizvodnju od 70% kapaciteta - rekao je Stefanović.

Deo prostora i hala koje su porušene za vreme NATO agresije su obnovljene, ali poslovodstvo prioritet uvek daje kupovini nove opreme koja obezbeđuje automatizaciju proizvodnje, povećanje kapaciteta, ali i veću bezbednost radnika kojih je u ovom trenutku preko 2.400.

Novo zapošljavanje zavisiće od uposlenosti kapaciteta.

- Zavisno od ugovorenih poslova zavisiće i broj radnika. Možda bude došlo i do smanjenja broja zaposlenih, zavisno od plana proizvodnje. To je jedan živ proces, mi ulažemo stalno u nove tehnologije, proširujemo proizvodni program i tamo gde neki proces automatizujemo i smanjimo potrebu za radnicima otvaramo neke druge. Nadam se da ćemo zadržati broj radnika koji sada imamo - optimista je Stefanović.

Sloboda je za unapređenje proizvodnje prošle godine dobila 2 mil EUR bespovratnih sredstava od Vlade Srbije, a zaposleni ostvaruju mesečnu zaradu koja premašuje 50.000 dinara. Zbog toga direktor Slobode ne očekuje problem sa sindikatima i eventualni štrajk koji je najavljen posle Božića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.