Izvor: eKapija | Sreda, 03.01.2018.| 17:20

Jedinstveno iskustvo i hedonizam na olimpijskoj planini - Hotel Termag priprema nove sadržaje u 2018. (FOTO)

Bilo da volite skijanje i zimu ili ste više za to da od letnje vrućine pobegnete na višu nadmorsku visinu, mnogi planinski centri i hoteli naporno rade da turistička sezona traje tokom cele godine. Razni sadržaji u hotelu, ali i aktivnosti u prirodi, su ono što privlači turiste da se umesto mora sve više odlučuju za leto na planinama.

Vođeni ovom idejom, hotel Termag na Jahorini kontinuirano radi na poboljšanju svoje ponude. U 2018. planiraju da prošire velnes centar, kako bi gostima pružili istinski hedonizam.

- Osim vrhunskog smeštaja, hotel Termag nudi bogatu ponudu različitih sadržaja tokom cele godine kao što su Wellness Spa vikendi, raznovrsne sportske i pustolovne aktivnosti u prirodi gde možete uživati u pešačenju, planinarenju, paraglajding letovima, vožnji bicikla, branju šumskog voća i lekovitog bilja, zatim lovu, izletima na quad-bike vozilima, kao i skijanju u zimskim mesecima - kaže za eKapiju Nemanja Vučetić, marketing menadžer hotela Termag.

Ovaj hotel, smešten na 1.500 m nadmorske visine, udaljen je od Beograda, Zagreba ili Podgorice na samo 4 do 5 sati vožnje.

- Hotel ima 21 luksuzno opremljen apartman u neoplaninskom stilu i 72 sobe sa punim komforom, te obezbeđeno parking mesto u podzemnoj garaži - ističe Vučetić.

Gostima ovog hotela na raspolaganju su i dečja igraonica, bazen, đakuzi, sauna, parno kupatilo, soba za masažu, solarijum. Takođe, za one aktivnije tu su bilijar sala, kuglana, stoni tenis, te veštačka stena za slobodno penjanje, pejntbol i još mnogo toga.

- U hotelu možete kupiti ili rentirati snoubord ili ski opremu, koristiti usluge ski servisa, dobiti uslugu instruktora skijanja. Ski škola je organizovana kroz individualne i grupne časove, od obuke za početnike, pa do obuke naprednog skijanja. Želim istaći da hotel Termag ima i vlastiti poligon za obuku početnika i ski vrtić. Poligon poseduje pokretnu ski traku, prateće rekvizite za obuku, ali i top za osnežavanje, tako da se obuka izvodi nesmetano, jer na poligonu uvek ima dovoljno snega - dodaje naš sagovornik.

Odmor za decu i roditelje

Vučetić ističe da su u ovoj sezoni kreirali poseban paket usluga koji se odnosi na skijašku i snoubord obuku i čuvanje dece u igraonici Termaga.

- Osnovni paket u trajanju od 4 sata sastoji se od 2 sata skijaške ili snoubord obuke, potom 2 sata čuvanja dece u igraonici hotela uz užinu. Za sve vreme trajanja paketa roditelji mogu nesmetano da skijaju ili imaju druge aktivnosti, jer su deca pod stalnim nadzorom licenciranih učitelja skijanja ili profesionalnih animatora. Ovu uslugu smo kreirali kako bismo boravak naših gostiju učinili što prijatnijim, a osim osnovnog paketa od 4 sata dostupni su paketi u trajanju od 5 ili 6 sati.

Branje bobica, logorovanje i preživljavanje u prirodi

Marketing menadžer Termaga kaže da je i van zimske sezone ponuda hotela raznovrsna i bogata.

- Naravno tu je planinarenje, nordijsko hodanje, brdski biciklizam, branje lekovitog bilja i trava, alpinizam, zatim veštačka stena, označena trim staza dužine 1.000 m, kao i logorovanje u prirodi uz obuku preživljavanja. Imamo i sadržaje za ljubitelje lova i ribolova, kao i za avanturiste u vidu letenja paraglajderom ili vožnje po planini na quad-bike vozilima i panoramsko razgledanje.

Vučetić ističe da svi navedeni sadržaji i pogodan položaj Jahorine, gde se stapaju tople mediteranske sa hladnim kontinentalnim vazdušnim strujanjima, dovode do toga da ova planinska lepotica ima povoljnu i zdravu klimu.

- Organizujemo i veliki broj seminara i tim bilding programe, tako da se dosta kompanija odlučuje za hotel Termag kada je konferencijski turizam u pitanju.

Sneg i dalje ključan za dobru sezonu

Varljiva zima i temperature u plusu je ono čega se pribojavaju svi skijaški centri i planinski hoteli. Kako bi temperature imale manji uticaj na turističku sezonu na Jahorini, Olimpijski centar Jahorina planira zaduženje za 10,35 mil KM (oko 5 mil EUR). Novac će biti uložen u proširenje i uređenje staza, te sistem za osnežavanje.

Kako je nedavno izjavio direktor ovog centra Dejan Ljevnaić, već su izgrađene nove staze i vezni putevi u ukupnoj dužini od 25 km. Dodao je da je uređeno 6.222 m staza po FIS standardima i da je postavljeno 530 m vetroustava, kao i da je u toku izgradnja tri nova parking prostora, kao i dva ski vrtića za najmlađe.

Marketing menadžer Termaga ističe da je novi menadžment OC Jahorina puno uradio, prvenstveno na uređenju staza, ali i na pratećim sadržajima, kao što je zimski Exit koji će se održati na Jahorini u martu. Dodaje da je značajna i podrška državnih vlasti, te da se stvorila jedna pozitivna atmosfera koja Jahorinu vraća na poziciju koja joj i pripada.

- Ipak, potrebno je još dosta toga uraditi na samoj infrastrukturi, osnežavanju i uređenju staza, izgradnji parkinga, ali i pravljenju novih sadržaja kao što je adrenalin park, kako bi sama planina bila interesantnija i zanimljivija posetiocima.

S.Š.


Fotogalerija
Hotel Termag na Jahorini

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.