Izvor: Tanjug | Sreda, 03.01.2018.| 17:08

Ryanair prevezao rekordnih 129 miliona putnika u 2017. godini

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Niskobudžetna aviokompanija Ryanair saopštila je u sredu (3. januara 2018. godine) da je tokom 2017. godine prevezla 129 miliona putnika, čime je postigla novi rekord, uprkos socijalnim previranjima i usporenju krajem godine.

Prva evropska aviokompanija po broju prevezenih putnika imala je 10% više putnika prošle godine nego 2016, što je novi rekord za ovu irsku firmu.

Zamah rasta je ipak usporio krajem godine, tako da je dvocifren rast zabeležen početkom 2017, na godišnjem nivou, prešao u skromniji rast oko jeseni i zime.

U decembru je Ryanair prevezao 9,3 miliona putnika, što je samo 3% više nego prethodne godine. Grupa je ipak imala porast stope popunjenosti svojih aviona, na 95% u decembru, što je jedan procentni poen više nego u decembru 2016. godine.

Kompanija je imala previranja od septembra, kada je morala da otkaže hiljade letova. Ona je navela da je to zbog problema planiranja odmora, čime je takođe izbilo na videlo i nezadovoljstvo među zaposlenima. Uz pretnju štrajkova pilota u više zemalja Evrope pred sam Božić, Ryanair je promenio svoju dotada čvrstu politiku i najavio da će početi da prihvata pregovore sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja, što je ranije uvek kategorički odbijao.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.