Izvor: Beta | Sreda, 03.01.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Aerodromu Nikola Tesla 5,3 miliona putnika tokom 2017. - Prevoz robe i pošte uvećan 40%

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Aerodrom Nikola Tesla je u 2017. godini ugostio 5,34 miliona putnika, što je 9% više nego godinu pre, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40%, saopštio je danas beogradski aerodrom.

Usluge aerodroma tokom 2017. godine koristilo je u proseku 445.285 putnika mesečno, odnosno 14.364 putnika dnevno ili 599 putnika u jednom satu, navodi se u saopštenju.

Aerodrom Nikola Tesla u poslednjih 18 meseci stalno beleži povećanje broja putnika, a u istom periodu i apsolutne mesečne rekorde u broju putnika.

U julu je četiri puta oboren istorijski dnevni rekord u broju putnika, a poslednjeg dana u mesecu postavljen je i novi apsolutni dnevni rekord sa usluženih 23.139 putnika, dok je u avgustu postavljen apsolutni mesečni rekord, kada je uslužen 641.371 putnik.

Podseća se i da je ponuda letova iz Beograda tokom 2017. godine obogaćena uspostavljanjem letova nacionalne aviokompanije za Veneciju, dok je aviokompanija Hainan Airlines nakon 17 godina povezala prestonice Srbije i Kine, preko Praga.

Niskotarifna aviokompanija Wizz Air započela je letove za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, aviokompanija Atlasglobal za Istanbul, a niskotarifna aviokompanija Transavia za Amsterdam.

Za deset dana iranska nacionalna aviokompanija Iran Air direktnim letom povezaće prestonice Srbije i Irana, nakon 27 godina. Dve nedelje kasnije i druga iranska aviokompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, aviokompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a aviokompanija EasyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel.

Ističe se i da je ovogodišnja turistička sezona bila je najuspešnija u istoriji aerodroma Nikola Tesla, a broj putnika u čarter saobraćaju veći je 28% u odnosu na prošlu sezonu.

Aerodrom je u 2017. godini zabeležio i visoku tačnost, odnosno redovnost polazaka svih letova od 85%, dok je procenat letova sa velikim kašnjenjem iznosio 2,5%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.