Izvor: eKapija | Sreda, 03.01.2018.| 11:35

Raspisan konkurs za finansiranje projekata digitalizacije kulturnog nasleđa u Srbiji

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)

Predmet konkursa je finansiranje ili sufinansiranje: projekata u oblasti digitalizacije i promocije nacionalnih kulturnih vrednosti, predstavljanja digitalne građe, digitalne umetnosti, infrastrukture, programa, softverskih rešenja, informacionih sistema i opreme za kontinuirano sprovođenje procesa digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva, opreme neophodne za kontinuirano sprovođenje procesa digitalizacije, jačanja kapaciteta zaposlenih i angažovanih lica u procesu digitalizacije, upotrebe informacionih tehnologija u svrhu promocije nacionalnih kulturnih vrednosti i dr.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pravna lica koja posluju u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, fizička lica, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija koji se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Prijave se podnose na konkursnom formularu i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu do 2. februara 2018, dok će rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biti doneto najkasnije do 3. aprila 2018.

Rezultati konkursa biće objavljeni i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Prijave se dostavljaju u četiri primerka poštom na adresu Ministarstva kulture i informisanja i obavezno elektronskim putem.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.