NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Brze dozvole otvorile 20.000 gradilišta

Izvor: Beta/Novosti Subota, 30.12.2017. 15:24
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je 10. mesto Srbije u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola najbitnija stvar u oblasti za koju je u Vladi Srbije zadužena, te ocenjuje da je brzina izdavanja dozvola omogućila i da trenutno imamo oko 20.000 gradilišta.

U izjavi Tanjugu ona kaže da je do pre tri godine bilo 40 puta manje gradilišta u Srbiji, te napominje da je 2014. naša zemlja bila 186. u svetu po brzini izdavanju dozvola, zbog čega napredak postignut za poslednje tri godine smatra grandioznim.

Među prioritetima u 2018. godini ministarka pominje završetak Koridora 11, odnosno završetak autoputa od Obrenovca do Preljine, koji je će biti dug 102 kilometra, kao i siguran završetak Koridora 10, koji će omogućiti da se od severa Srbije do juga, kao i granice sa Bugarskom može ići autoputem duž čitave zemlje.

- U 2018. godini ćemo potpisivati i komercijalni ugovor za treću deonicu brze pruge od Novog Sada do Subotice. Takođe, bitno je potpisivanje ugovora i za Moravski koridor i početak izgradnje tunela na Fruškogorskom koridoru na takozvanoj sekciji 2. Tu je sve spremno i sada je na nama da vidimo kako ćemo sve to isfinansirati - zaključila je Mihajlovićeva.

Mihajlović je za agenciju Beta izjavila da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata u Srbiji 16 mlrd EUR

- To su projekti koji su u realizaciji i očekuje se da bude gotovi u naredne četiri od pet godina - rekla je ona u intervjuu agenciji Beta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.