NavMenu

Potpisan protokol o završetku izgradnje železničke stanice "Prokop"

Izvor: Tanjug Subota, 18.10.2008. 14:03
Komentari
Podeli

Ugovor o završetku izgradnje železničke stanice "Prokop", koja će biti okončana u narednih godinu i po dana, potpisan je 17. oktobra 2008. godine u Beogradu, a ukupna vrednost radova je oko 100 mil EUR.

Ugovor su u stanici "Prokop" potpisali ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, ministar ka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, u prisustvu premijera Mirka Cvetkovića.

Cvetković je rekao da je izgradnja železničkog "Koridora 10" podjednako važna kao i putni deo tog Koridora i ukazao da je infrastruktura neophodna za privlačenje stranih direktnih investicija.

On je najavio da će izgradnja putničkog dela "Koridora 10" biti završena za vreme mandata ove vlade, a izgradnja železničke infrastrukture trajaće nešto duže, dodavši da je važno da železnička infrastruktura u Srbiji ima mnogo veću propusnu moć i brzinu saobraćaja nego do sada.

Mrkonjić je istakao da su "za početak izgradnje celokupne infrastrukture na "Koridoru 10", zaslužna tri čoveka - predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Cvetković i gradonačelnik Beograda Đilas".

On je obećao da će železnička stanica "Prokop" biti završena u narednih godinu i po dana, a posle njene izgradnje biće rasterećen Savski amfiteatar, gde je sada Glavna železnička stanica u Beogradu.

Direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić podsetio je da su projekti izgradnje "Prokopa", započeti 1974. godine, a već 1996. godine je prvi put urađen ugovor za izgradnju sa "Energoprojektom".

Šarančić je napomenuo da iznad stanice "Prokop", na njenoj ploči, postoji korisna površina od 128.000 kvadratnih metara, koja će biti izgrađena za poslovni prostor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.