NavMenu

"Unidea" donirala milion EUR za humanitarne projekte u Srbiji

Izvor: Blic Petak, 17.10.2008. 09:02
Komentari
Podeli

Neprofitna fondacija "Unicredit grupe" - "Unidea" donirala je oko milion EUR za tri humanitarne organizacije u Srbiji. Novac je namenjen za realizaciju projekata Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, humanitarne organizacije "Divac" i nevladine organizacije "Grupa 484".

Predsednica "Unidee" Paola Pjeri je izjavila da je fondacija, u saradnji sa Unicredit bankom, želela da pomogne organizacije u Srbiji koje rade sa izbeglim i interno raseljenim osobama i omladinom.

Direktorka Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije Tatjana Pašić je kazala da će donaciju u vrednosti od 100.000 EUR iskoristiti za dodelu stipendija u okviru programa "1.000 mladih lidera".

Ona je rekla da se taj program realizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića i precizirala da će Kancelarija uspešnim studentima dodeliti 40 stipendija od po 2.000 EUR i pokušati da spreči "odliv mozgova".

Vlade Divac je izjavio da je njegova humanitarna organizacija dobila 390.000 EUR za realizaciju projekta "Raise", koji podrazumeva ekonomsku i društvenu integraciju 100 domaćinstava izbeglih i interno raseljenih osoba, kojima je kroz akciju "Možeš i ti" rešeno stambeno pitanje.

Izvršni direktor "Grupe 484" Miodrag Šresta kazao je da je njegova organizacija dobila donaciju od 520.000 EUR. Donacijom će biti obezbeđena direktna pomoć za najmanje 2.500 ljudi iz kolektivnih centar i 500 izbeglih i raseljenih osoba koja žive privatnom smeštaju, a program će biti otvoren i za socijalno ugroženo stanovništvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.