Izvor: Beta | Petak, 29.12.2017.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

U prvoj polovini 2018. e-recepti u celoj Srbiji - Uz Beograd u sistemu zasad još 42 zdravstvene ustanove

Ilustracija (Foto: fotoknips/shutterstock.com)
Elektronski recept, koji se već koristi na teritoriji Beograda, u prvoj polovini sledeće godine trebalo bi da bude u upotrebi u čitavoj Srbiji, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Meho Mahmutović. On je na sednici Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije rekao da je pored Beograda, korišćenje elektronskog recepta počelo u još 42 zdravstvene ustanove u Srbiji.

- Do ovog momenta je izdato skoro 3,8 miliona recepata na ovaj način, ali i oko 270.000 obnovljivih recepata, tako da ljudi ne moraju svakog meseca da dolaze kod lekara za recept - kazao je Mahmutović.

On je dodao kako je planirano da do kraja 2018. godine počne upotreba elektronskih recepata u celoj Srbiji, ali da će, "prema dinamici koja se za to primenjuje, započeti već u prvoj polovini godine".

Kako je rekao, radi se i na ažuriranju lista čekanja koje će "sigurno biti skraćene".

Govoreći o renoviranju kliničkih centara, Mahmutović je naveo da se trenutno priprema projektna dokumentacija za izgradnju bolnice Tiršova 2 i da je za nju pronađena lokacija.

- To će sigurno biti najveća i najreprezentativnija zgrada dečje bolnice u regionu, ali i izuzetno kvalitetna i dobra bolnica - istakao je Mahmutović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.