NavMenu

Zakup kvadratnog metra zemljišta 1 EUR - Loznica nudi finansijske olakšice za zapošljavanje u Industrijskoj zoni Šepak

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.10.2008. 14:14
Komentari
Podeli

Grad Loznica ponudio je potencijalnim domaćim i stranim investitorima u zakup na 99 godina zemljište u Industrijskoj zoni Šepak po početnoj ceni od 7 do 1 EUR/m2, dok je naknada za uređenje građevinskog zemljišta 600 din/m2.

Investitorima koji odluče da ulažu u zonu Šepak biće omogućene i brojne finansijske olakšice, tako da se cena za one koji zaposle od 51 do 200 radnika smanjuje za 3.000 EUR po svakom novootvorenom radnom mestu, a za više od 200 radnika za 5.000 EUR.

Kako je saopšteno, 0.3 % popusta dobija se za svako novootvoreno radno mesto, pri čemu cena kvadratnog metra ne može biti manja od 1 evra.

Podaci o industrijskoj zoni Šepak

Površina industrijske zone je 82,5 ha, a za sada je infrastrukturno opremljeno 18,5 ha. Industrijska zona Šepak namenjena je isključivo proizvodnoj delatnosti, dok komercijalna delatnost nije predviđena Generalnim urbanističkim planom. Neki od investitora, kao što su "Golden Lady" i "Grafika", su već zakupili zemljište na ovom prostoru a dominantne industrije su tekstilna,drvoprerađivačka, metalska, papirna...

Osnovni podaci o Loznici

Površina Loznice je 612 km2 od kojih je 59% poljoprivredno zemljište, a 32% je pod šumama. Transport robe moguć je putnim pravcem M19 koji industrijsku zonu povezuje sa Bosnom i Hercegovinom i glavnim putem E70. Glavni put E70 koji povezuje Beograd sa Zagrebom udaljen je 100 km od Loznice.

U Loznici živi 90.000 stanovnika, a prosečna plata je 350 EUR mesečno.

Za detaljnije infomacije o investiranju u Industrijsku zonu Šepak :



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.