Izvor: Novosti | Nedelja, 24.12.2017.| 08:37

Apelacioni sud oslobodio bivšeg fudbalera Nikolu Mijailovića optužbi za akvapark na Adi Ciganliji

Ilustracija (Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)
Bivši kapiten Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nikola Mijailović nije kriv za nelegalnu gradnju akvaparka na Adi Ciganliji. Apelacioni sud preinačio je prvostepenu presudu kojom je bio kažnjen sa osam meseci zatvora i 150.000 dinara i oslobodio je optužbe fudbalera da je bez građevinske dozvole gradio objekte u okviru plana za akvapark pored Savskog jezera.

Drugo osnovno tužilaštvo Mijailovića je teretilo da je od maja 2016. do 15. juna 2016. na Adi Ciganliji, kao odgovorno lice investitora preduzeća N, gradio objekat bez građevinske dozvole, a u vezi sa izgradnjom akvaparka u Beogradu. Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda 15. juna 2016. doneo je rešenje kojim su naredili Mijailoviću da ukloni izgrađene objekte, ali, prema optužnici, on je daljim investiranjem nastavio započeto.

Po nalaženju Apelacionog suda, "nije dokazano da okrivljeni Mijailović ima svojstvo lica koje može biti učinilac krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole", a koje mu je stavljeno na teret, zbog čega ga je oslobodio optužbe. Mijailović je, za Novosti, rekao da mu je drago što je konačno istina izašla na videlo.

- Imao sam dobru nameru, da novac koji sam zaradio uložim u svoju zemlju. Nisam odustao od ideje o akvaparku, odavno sam predao sve papire, ali grad ćuti. Nijedan odgovor nisu dali, a moj novac propada...
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.