NavMenu

Novi Sad razvija porodični turizam

Izvor: RTV Subota, 23.12.2017. 10:47
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Novi Sad može da se pohvali da je u prvih deset meseci 2017. godine privukao 13,3% više domaćih i 14% više stranih turista nego prethodne godine. Završena je i treće faza projekta "turističke signalizacije", koja podrazumeva obeležavanje hotela u gradu. Na 82 lokacija postavljeno je 120 tabli koje obeležavaju 23 hotela, a izrađene su mape grada, kao i dvostrani i trostrani "city light" panoi.

Boljoj promociji turističkih sadržaja Novog Sada doprineće i portal za podršku razvoju porodičnog turizma, o kojem govori rukovoditeljka projekata u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka Jelena Petrov.

- RRA Bačka sprovodi projekat "Razvoj porodičnog turizma grada Novog Sada", koji sufinansiraju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija - kaže Jelena Petrov i dodaje da je u okviru tog projekta izrađen plan razvoja, marketing plan i akcioni plan razvoja porodičnog turizma, gde je definisano šta je porodični turizam i šta u njegovom okviru može da se pruži.

Ona kaže da je urađena analiza šta Novi Sad trenutno može da pruži u oblasti porodičnog turizma, te da se javilo mnogo ponuđača (malih i srednjih preduzeća, kao i udruženja u oblasti turizma), a njihove ponude će biti predstavljene na portalu za podršku razvoja porodičnog turizma.

- Pozivamo sve ponuđače koji pružaju usluge u oblasti turizma da nam se jave kako bi bili oglašeni na portalu, a na taj način ćemo i obogatiti ponudu porodičnog turizma - kaže Petrov.

- Želja nam je da napravimo sveobuhvatnu ponudu, kako bi porodica koja bi želela da poseti Novi Sad mogla sama sebi da organizuje dan i ispuni vreme različitim sadržajima - ističe Jelena Petrov i dodaje da je adresa portala porodicniturizam-ns.rs , te da je korišćenje i oglašavanje na portalu besplatno.

- Cilj ovog portala je promocija turizma grada Novog Sada i jačanje turističkih kapaciteta ponuđača ali i ponude samog grada-zaključuje Jelena Petrov.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.