NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Minja Bolesnikov

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.12.2017. 14:34
Komentari
Podeli
Minja BolesnikovMinja Bolesnikov
Minja Bolesnikov je izvršni direktor kompanije

Na ovu poziciju došao je 2012. godine sa mesta regionalnog rukovodioca za Ford u Grand Motorsu, za teritoriju Vojvodine.

U automobilskoj industriji je od 2000. godine. Njegova prva pozicija bila je rukovodilac prodaje kod lokalnog dilera komapnije Toyota u Novom Sadu, a 2003. prelazi na mesto direktora dilera Forda kompanije Autopolis. Radio je i za špansku kompaniju Porcelanosa u Budimpešti.

Magistrirao je na Odseku za industrijski menadžment i inženjerstvo, a i doktorant je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Autor je prve naučne publikacije Prodaja u Srbiji, koja definiše prodaju kao naučnu oblast. Ambasador je programa Youth Business International u Srbiji, dugogodišnji član uprave FK Vojvodina, suprug i otac troje dece.

Pitali smo Minju Bolesnikova šta je, po njegovom mišljenju, obeležilo 2017. godinu.DOGAĐAJ GODINE

- Imenovanje Ane Brnabić za premijerku Republike Srbije. Ne radi se samo o tome da smo pokazali da smo zemlja koja rodno ravnopravno razmišlja, već i da smo zemlja u kojoj seksualna orijentacija nije preduslov niti ograničavajući faktor za najviša državna nameštenja. Ako na to dodamo da premijerka Brnabić dolazi iz nevladinog sektora, i to iz NALED-a koji se dokazao kao izvanredan partner Vladi, pokazujemo da je naš politički establišment imao mnogo sluha i razumevanja za ovako važan izbor u kojem je rezultat bio vodeći parametar prilikom izbora.

PROMAŠAJ GODINE

- Promašaji su izvori novih saznanja. Pre ih treba prigrliti nego lamentirati nad njima. Svakako da je globalno nerazumevanje velikih igrača, kao i kontinuirano zveckanje oružjem, nešto što treba najviše da brine zemlje i tržišta poput našeg. Mir obezbeđuje stabilnost, a dobar rad prosperitet i dalji napredak.

LIČNOST GODINE

- Ličnost, ili institucija u ovom slučaju – Grad Novi Sad, personifikovan kroz gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je obezbedio da ovaj grad 2021. ponese titulu Evropska prestonica kulture. O ekonomskim efektima ovakvog priznanja ne treba govoriti, ali je važno naglasiti da je, u eri kompletne centralizacije tržišta, ideja i misli, činjenica da grad koji nije administrativna prestonica jedne zemlje ponese ovako važno priznanje i započne pripreme za projekte koji će pratiti događaj, od velikog značaja za celokupno društvo i privredu.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Otvaranje novih poglavlja i pritisak na zemlje članice EU da prepoznaju vanredni napredak koji je Srbija napravila na ovom putu.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Nedovršena definicija populacione politike. Jednu zemlju čine njeni stanovnici – građani zemlje. Moramo uraditi sve da nas, građana, bude što više.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- Očekujem da nastavimo putem kojim idemo, agresivno ka EU, sa pritiskom na EU kako bi naše tržište raslo, postalo manje volatilno i još interesantnije za ulagače. Rezultat toga treba da bude smanjenje nezaposenosti i povećanje ukupne kupovne moći građana i kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.