Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.12.2017.| 10:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dve decenije na tržištu termotehnike - Nikšićki Ening intenzivno radi i na razvoju sopstvenih proizvoda

Spiro cevi, proizvod kompanije Ening
Turistički kompleks Luštica Bay i hotel Chedi u Tivtu, hotel Maestral u Pržnu, zgrada Američke ambasade u Podgorici, Porto Montenegro u Tivtu ili Olimpijski bazen u Nikšiću samo su neki od projekata na kojima je bila angažovana kompanija Ening iz Nikšića. Treba pomenuti i prečistač otpadnih voda u Nikšiću, kao i veliki broj instalacija grejanja u javnim školskim i zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Kako navode iz Eninga, mnogobrojni renomirani investitori i firme sa kojima sarađuju najbolja su slika ovog preduzeća danas.

Kompanija Ening osnovana je u Nikšiću 1994. godine. Njena glavna delatnost vezana je za oblasti termotehnike, a svoje poslovanje realizuje kroz više nezavisnih sektora - montaža, veleprodaja, proizvodnja i kontrolno telo.

- Za 20 godina poslovanja, Ening je prešao put od male porodične firme sa nekoliko zaposlenih, do renomirane crnogorske kompanije sa oko 90 stalno zaposlenih radnika svih obrazovnih profila, izuzetnim referencama i znanjem neophodnim za potpuno autonomno poslovanje u oblastima za koje je registrovana - ističe u razgovoru za eKapiju Đorđe Mumović, menadžer prodaje, i dodaje da je Ening u poslednje vreme intenzivno radio i na razvoju sopstvene proizvodnje.

- Pre dve godine počeli smo proizvodnju spiralno falcovanih cevi i fazonskih komada za ventilaciju. Tada smo sagradili novi proizvodni objekat i nabavili najsavremenije mašine od najboljeg svetskog proizvođača - SPIRO Švajcarska. U 2017. godini Ening je počeo i proizvodnju MEC profila za pravougaone ventilacione kanale i možemo se pohvaliti da smo u kratkom roku uspeli da pridobijemo veliki broj kupaca u regionu - navodi naš sagovornik.

Mumović objašnjava da je poslovna politika Eninga od samog starta konstantna - posvećenost kvalitetu čini ključ dosadašnjeg uspeha i realnu osnovu za budući rast i razvoj kompanije.

Prema rečima Đorđa Mumovića, kompanija je zadovoljna rezultatima poslovanja i ima u najavi projekte i za narednih nekoliko godina. Kako ističe, profesionalan odnos prema klijentima doneo je Eningu mnogobrojna priznanja za kvalitet realizovanih poslova, i presudno uticao na uspostavljanje poverenja u poslovnim odnosima sa domaćim i stranim kompanijama.

- Posebno smo ponosni na činjenicu što je naša kompanija u dosadašnjem radu uspostavila čvrste poslovne odnose sa mnogobrojnim evropskim brendovima i postala partner nekim od lidera u Evropi u proizvodnji opreme iz oblasti termotehnike i termoenergetike. Ening je ovlašćeni distributer i serviser kompanija Wilo, Danfoss, Weishaupt, Viessmann, Viking-Minimax, LG, K-Flex, Mefa, Vents - navodi naš sagovornik.

U Eningu značajnu pažnju poklanjaju i ekološkim aspektima primenjenih tehologija.

- Želja kompanije je da i dalje ide u korak sa najmodernijim svetskim trendovima u oblasti kojom se bavi, uz poklanjanje velike pažnje alternativnim i obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti - kaže Mumović uz napomenu da Ening danas ima veliko znanje i iskustvo u oblasti projektovanja i izvođenja radova u oblasti takozvanih "zelenih rešenja".

M.A.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.