Izvor: eKapija | Utorak, 19.12.2017.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kruševac dobio dva kružna toka - Za 2018. najavljena izgradnja još tri raskrsnice

Ilustracija (Foto: rasika108/shutterstock.com)
Novoizgrađeni kružni tok na raskrsnici Gazimestanske, Ulice cara Lazara, Jug Bogdanove i Jasičkog puta u Kruševcu nezvanično je otvoren. Kako prenosi RTK, saobraćaj je pušten, a trotoari će naknadno biti uređeni.

Očekuje se da će se u ovom velikom kružnom toku saobraćaj odvijati brže za 20%.

Saobraćaj je uspostavljen i u kružnom toku na ukrštanju Hajduk Veljkove ulice, Blagoja Parovića i Dragomira Gajića. Ova raskrsnica trebalo bi da bude kompletno završena narednih dana.

Vrednost radova na ova dva kružna toka je skoro 60 miliona dinara, investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije, a radove je izvelo preduzeće Kruševac put.

Oba kružna toka trebalo je da budu završena ranije, ali su rokovi probijeni zbog izgradnje komunalne infrastrukture, izmeštanja elektroenergetskih kablova, kao i zbog rekonstrukcije dela toplovoda i vodovodne mreže.

U Kruševcu je u poslednje dve godine izgrađeno sedam kružnih tokova, a prema najavama iz gradske uprave, iduće godine biće izgrađena još tri. Očekuje se da na proleće 2018. počne prvo izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod kasarne, prenosi RTK.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.