Izvor: eKapija | Utorak, 19.12.2017.| 11:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o prodaji Fabrike akumulatora Sombor švajcarskom Batagonu

(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Kompanija Batagon International AG potpisala je ugovor o kupovini imovine Fabrike akumulatora Sombor po ceni od 7,35 mil EUR, prenosi SOinfo.

Odbor poverilaca je, podsetimo, početkom decembra, prihvatio ponudu švajcarskog preduzeća i dao saglasnost stečajnog upravniku da finalizuje postupak prodaje somborskog FAS-a.

- Izuzetno sam zadovoljan što je ugovor potpisan. Još zadovoljniji ću biti kada fabrika počne da radi, jer dalek je put do toga, s obzirom na to kakvo je opšte stanje imovine. Do sada nije bilo problema i pretpostavljam da će Batagon ispoštovati sve - kaže stečajni upravnik Predrag Ljubović.

Ljubović napominje da je rok za uplatu ponuđene cene 15 dana od potpisivanja ugovora. Stečajni upravnik je preneo da će po uplati biti izvršena primopredaja sa popisom imovine.

Dodao je da su obaveze velike i da su troškovi stečaja ogromni, te da će po njegovom mišljenju namirenje poverilaca biti slabo.

Kako je naveo, prednost će imati razlučni, koji su u ovom slučaju i stečajni poverioci - IFC, Mediolanum invest, Komercijalna i Halkbanka.

Deo novca sigurno će biti preusmeren ka Fondu solidarnosti koji je radnicima isplatio deo zaostalih plata iz vremena bivšeg vlasnika. Da li će radnicima biti isplaćena i preostala dugovanja, znaće se na proleće, kad bude "podvučena" poststečajna računica, prenosi SOinfo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.