Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.12.2017.| 15:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2017: Dušan Perović

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Dušan Perović
Osnivač, suvlasnik i predsednik porodične kompanije Termovent, rođen je 1955. godine, a diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Termovent, preduzeće specijalizovano za proizvodnju i projektovanje HVAC opreme i procesnih sistema, osnovao je 1993. godine, započevši proivodnju u veoma skromnim uslovima. Danas, ova kompanija predstavlja moderan poslovni sistem, prepoznatljiv u čitavom svetu.

Nedavno mu je pripala i titula "Poslovni čovek godine", za ostvarene rezultate u privređivanju.

Pitali smo Dušana Perovića šta je, po njegovom mišljenju, obeležilo 2017. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Događaj godine svakako je završetak procesa promene strukture naše kompanije, u organizaciji eminentne kuće Adizes, usvajanje nove strukture sa preraspodelom kadrovskog potencijala, jasno definisana strategija, ciljevi, kao i planovi svake od usvojenih struktura.

Nimalo važniji događaj za mene je i postavljanje mojih sinova na nove rukovodeće funkcije. Andrija Perović je generalni direktor, a Miloš Perović direktor strukture inženjeringa i zamenik generalnog direktora. Oni su veoma uspešno preuzeli veoma odgovorne celine firme.

PROMAŠAJ GODINE:

- Promašaj godine svakako je neuspeh da organizujemo oformljeno predstavništvo na prostorima Ruske Federacije, kao i rad samog predstavnika, da bi sve to bilo u funkciji realnih potreba i planova naše kompanije. Zatvorili smo predstavništvo.

LIČNOST GODINE:

- Godina velikih turbulencija na političkom planu, kako u zemlji, tako i na globalnom nivou. Užasni događaji, kao što je izbeglički talas, ali i odnos određenih zemalja prema situaciji koju su i same izazvale, onemogućili su me da se odlučim za ličnost godine.

Najznačanije ličnosti godine za mene su zaposleni kompanije Termovent, pod vođstvom mojih sinova Miloša i Andrije, njihova predanost poslu i trud da naša kompanija postane prepoznatljiva u čitavom svetu.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE:

- Izdvojio bih nekoliko poteza države. Najpre, stabilnost nacionalne valute, koja nama - pretežnim izvoznicima, svakako obezbeđuje stabilno poslovanje i mogućnost dugoročnog planiranja. Zatim, rad dela Ministarstva privrede, zaduženog za mala i srednja preduzeca, gde se čine značajni planski koraci kako bi ova grupa firmi krenula u ozbiljnije programske, planske i marketinske aktivnosti. Takođe, i rad Privredne komore Srbije predstavlja svetlu tačku i pravi primer kako institucija postaje uslužni servis svoje privrede.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE:

- Ne ocenjujući neophodnost i ispravnost, po mom mišljenju, loš potez države je velika neizvesnost oko odluke da li će i kada biti održani parlamentarni i gradski izbori. Svi znamo kako rad svih nama potrebnih institucija staje do konstituisanja novih, sa visokom cenom i posledicama koje trpimo zbog toga.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- /

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.