NavMenu

Fabrika Zumtobel u Nišu biće izgrađena do juna 2018. - Austrijska kompanija zaposliće više od 1.000 radnika

Izvor: Beta/Tanjug Nedelja, 17.12.2017. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
Krajem maja ili početkom juna 2018. biće završena fabrika austrijske kompanije Zumtobel u Nišu u kojoj će biti zaposleno 1.100 ljudi, rekao je u nedelju, 17. decembra 2017. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ono što je Mercedes u automobilskoj industriji, to je Zumtobel u oblasti rasvete - rekao je Vučić prilikom obilaska gradilišta te fabrike i podsetio da je pogon od 30.000 kvadrata Zumtobel počeo da gradi u julu prošle godine.

Vučić je rekao da će austrijska kompanija dobiti podsticaj za zapošljavanje radnika u visini od 8-9 mil EUR.

On je rekao da Srbija mora da daje podsticaje investitorima jer ima žestoku konkurenciju u Makedoniji, Bugarskoj i Rumuniji.

Prema njegovim rečima privodi se kraju izgradnja nemačke fabrike Leoni na ulazu u Niš i u toku je izgradnja fabrike IMI u kojoj će biti posla za 1.500 radnika.

- Država je mnogo pomogla Nišu i pomagaće i ubuduće - rekao je Vučić i poručio da Niš ponovo postaje industrijski grad.

Vrednost investicije u fabriku Zumtobel u Suvom Dolu kod Niša je oko 30,6 mil EUR. Austrijski proizvođač rasvetnih uređaja i komponenti će napraviti pogon i upošljavaće mahom inženjere, a prvi proizvodi iz te fabrike će izaći već u maju 2018.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.