NavMenu

"Idea" snizila cene 20 artikala u proseku za 15%

Izvor: Tanjug Petak, 10.10.2008. 09:42
Komentari
Podeli

Potrošači u Srbiji će do kraja godine u maloprodajnim objektima kompanije "Idea" moći da pazare 20 životnih namirnica čije su cene u proseku 15% niže.

- "Idea" će uložiti više od 50 miliona dinara u sniženje cena, a u akciji učestvuju i dobavljači, pa je sniženje posledica zajedničkog odricanja kompanije i proizvođača od marži - rekao je na konferenciji za novinare direktor društva "Idea" Vladimir Bokan.
Među artiklima čije su cene snižene su hleb, brašno, šećer, pileći file, pasulj, jabuke, mandarine, feta sir, sokovi i deterdžent.

Bokan je kazao da će sniženje cena navedenih artikala trajati do kraja ove godine i da će na taj način kompanija preuzeti deo tereta sa svojih potrošača na sebe.

"Idea" u Srbiji ima 70 maloprodajnih objekata, sedam veleprodajnih centara i zapošljava više od 3.000 radnika, a planirani promet za ovu godinu je 400 mil EUR, kazao je Bokan i dodao da sniženje važi u svim maloprodajnim objektima i trgovinama.

On je dodao da će svakodnevno biti praćena situacija na tržištu i da će biti povećavan broj artikala čije će cene biti snižene.

Pre sniženja vekna polubelog hleba je koštala 33,99 dinara, a sada košta 29,99 dinara, kilogram šećera koštao je 57,99 dinara, a sada košta 52,99 dinara, kilogram brašna tipa 400 koštao je 47,99 dinara, a sada košta 39,99 dinara.

Kilogram pilećeg filea "Topico" sada košta 399,99 dinara, a pre sniženja njegova cena je bila 499,99 dinara.

Tagovi:
Vladimir Bokan
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.