NavMenu

Finale takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju 21. decembra

Izvor: eKapija Petak, 15.12.2017. 16:16
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Finale takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju 2017 (NTI) biće održano u četvrtak, 21. decembra, u studiju RTS-a u Košutnjaku, uz direktan TV prenos.

Nakon nekoliko krugova kvalifikacija i dva polufinala, održana 28. novembra na Novosadskom sajmu i 1. decembra u Viminacijumu, u finale se plasiralo šest timova - Carp system, Hibridni klavir, Swift build, Ingel, Fluid plus i Zeobion.

Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije, Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda i Radio-televizijom Srbije i Radio-televizijom Vojvodine.

NTI se održava na teritoriji Republike Srbije i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske.


Od 2005. godine, NTI je realizovano pod pokroviteljstvom ministarstva zaduženog za nauku i tehnološki razvoj, da bi zatim preraslo u nacionalno takmičenje. Od 2007. u takmičenje se uključuje resorno ministarstvo Republike Srpske.

Misija takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju je promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visokotehnološkim preduzetnicima i istraživačima, koji su spremni i sposobni da svoje ideje pretoče u tržišno vredne inovacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.