Izvor: eKapija | Petak, 15.12.2017.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Besplatni METRO digitalni alati za ugostiteljski sektor

(Foto: LI CHAOSHU/shutterstock.com )
Kompanija METRO pokrenula je globalnu platformu Digital Club, namenjenu unapređenju poslovanja restorana, hotela i kafića. Digital Club pored besplatnih digitalnih alata, nudi i savete i podršku, razmenu znanja i izgradnju zajednice nezavisnih ugostitelja, navodi se u saopštenju kompanije METRO.

- Danas većina restorana, kafića i hotela ne koristi nikakva digitalna rešenja u svom poslovanju, iako su mnogobrojna na raspolaganju. Digitalizacija koja je ušla u sve segmente poslovanja i svakodnevnog života, nudi veliki razvojni potencijal i ugostiteljskom sektoru, kroz rešenja koja omogućuju veću efikasnost i bolje iskustvo za goste - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je, na nedavno održanom Demo danu projekta METRO Akcelerator u Minhenu, koji je METRO pokrenuo zajedno sa svojim partnerom Techstars, deset odabranih startapova predstavilo investitorima svoje ideje koje će ugostiteljskom sektoru omogućiti efikasnije poslovanje. Odabrani startapovi razvijali su svoja rešenja uz stručnu mentorsku podršku na tromesečnom programu u srcu Akceleratora u Berlinu.

Podseća se i da je trenutno u toku konkurs METRO Akcelerator namenjen digitalizaciji u sektoru maloprodaje. Svi zainteresovani startapovi i iz Srbije, koji razvijaju inovativne aplikacije za maloprodaju, mogu prijaviti svoje projekte do 2. februara 2018. godine. U sedištu Akceleratora u Berlinu, 10 odabranih startapova imaće priliku da uz podršku više od 100 međunarodnih mentora, optimizuje svoje poslovne modele i ideje, kao i da pronađu najbolji način da utiču na jačanje čitavog ekosistema maloprodaje. Svakom od deset odabranih startapova METRO i Techstars dodeliće investiciju u iznosu do 120.000 EUR, navedeno je.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.