NavMenu

Magično veče Slovenačkog poslovnog kluba - Održano tradicionalno novogodišnje druženje (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.12.2017. 14:48
Komentari
Podeli
Novogodišnje veče u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba, održano sinoć u hotelu Hyatt u Beogradu, bilo je magično.

Goste je trikovima pozdravio Igor Trifunov, mađioničar, u čijem su performansu, koji je sve nasmejao, uživali članovi ovog udruženja.

Danijela Fišakov, predsednica SPK, sumirala je ukratko godinu za nama, ističući da je Klub tokom 2017. više pažnje usmerio ka pojedinačnim članovima, mikropovezivanju, te aktivnostima po celoj Srbiji.

Ona je istakla da joj je posebno drago da je, iako to nije bio cilj, povećan broj članova, kao i aktivnosti Kluba, podsetivši na značaj kompanija koje su članice Kluba. Sve one, kako je istakla, doprinose stabilnosti i rastu tržišta na kome posluju, a neke od njih su među najvećim izvoznicima iz Srbije - poput kompanija Gorenje i Impol Seval.

Fišakov je podsetila i da će 2018. biti izborna za SPK, te da će se birati novi Upravni odbor. Kako je navela, u poslednjih deceniju i po, koliko postoji, SPK je doživeo brojne promene, a u poslednjih pet godina, na čelu sa još aktuelnom upravom, postignut je rast broja članova za 35% i održano je više od 120 događaja...

- Pomogli smo nekim srpskim kompanijama da stupe na slovenačko, a nekim slovenačkim da dođu na srpsko tržište - naglasila je Fišakov i zahvalila se članovima upravnog odbora na inicijativi i aktivnostima kojima su podržali SPK.

Posebnu zahvalnost na saradnji, podršci, te razumevanju privrede, uputila je i ambasadi Slovenije u Beogradu.

Predstavnik ambasade, Goran Križ, pozdravio je goste i još jednom podsetio na dobru ekonomsku saradnju dve zemlje, istakavši da robna razmena i međusobne investicije rastu, te da je posebno primetan rast investicija srpskih preduzeća u Sloveniji.

- Slovenačka preduzeća traže sve veći broj partnera u Srbiji, u čemu im veliku podršku daje i naša ambasada i Slovenački poslovni klub - naveo je Križ, poželevši članicama mnogo uspeha na poslovnom planu u 2018. godini.


Poslovni uspeh, zdravlje i ljubav, bile su upravo i glavne želje koje su razmenili gosti Slovenačkog poslovnog kluba. I malo magije za svakog, ne zaboravimo.

Fotogalerija
Novogodišnje druženje Slovenačkog poslovnog kluba
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.