Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.12.2017.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Atlantic Grupa preuzela distribuciju Red Bulla u Srbiji

(Foto: YouTube)
Atlantic Grupa je sa Red Bullom potpisala ugovor o distribuciji ovog poznatog energetskog napitka na tržištu Srbije, nastavljajući da širi svoj distributivni portfolio u skladu sa očekivanjima i najavama, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Nosilac ugovora, čija je vrednost oko 4,5 mil EUR, koliki je okvirno iznos godišnje prodaje, je Atlanticova distributivna kompanija Atlantic Brands sa sedištem u Beogradu.

Atlantic Brands vodeći je distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije, sa širokim portfolijom brendova kao što su Štark, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Argeta, Bakina Tajna, Grand kafa, Barcaffe, Cedevita i Cockta - iz sopstvenog proizvodnog asortimana, kao i renomiranih principala kao što su Rauch, Becutan-Alkaloid, i jedan od vodećih svetskih proizvođača žestokih pića Beam Santory, podseća se u saopštenju.

Kako se dodaje, za sklapanje novog partnerstva presudan značaj, uz snagu asortimana, imao je visok nivo razvoja distributivne mreže, odlična pokrivenost distributivnih kanala, posebno u maloprodaji i HoReCa segmentu, razvijeni odnosi s ključnim kupcima i ukupan nivo distributivne usluge koju je Atlantic razvio tokom 26 godina poslovanja u ovoj industriji.

- Izuzetno smo zadovoljni proširenjem portfolija brendom svetskog ugleda kao što je Red Bull i razvojem i širenjem distributivne delatnosti, kao što je najavljeno i u dugoročnoj poslovnoj strategiji Atlantic Grupe. Uz ovako atraktivnog partnera i izbalansiran asortiman kvalitetnih proizvoda napravili smo još jedan značajan iskorak u širenju distribucije na tržištu Srbije - rekao je Dragomir Kostić, generalni direktor Strateškog distributivnog područja Srbija u Atlantic Grupi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.