Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.12.2017.| 17:17

Holandski Royal de Heus otvorio novi pogon u Šapcu - U proizvodnju stočne hrane uloženo 3 mil EUR

Holandska kompanija Royal De Heus otvorila je u četvrtak, 14. decembra 2017. godine, novi proizvodni pogona na lokaciji FSH De Heus u Šapcu.

Ovim proširenjem kapaciteti postojeće fabrike povećani su za 50%, a kako je saopštila ova kompanija, investicija vredna 3 mil EUR je za De Heus tek prva faza strateškog plana razvoja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Više od jedne i po godine De Heus proizvodi hranu za životinje za srpsko tržište u fabrici u Šapcu. Tokom ovog perioda, potražnja za visokokvalitetnom hranom značajno je porasla što je dovelo do toga da su proizvodni kapaciteti postojeće fabrike, dostigli svoj maksimum.

Novi pogon sadrži liniju za peletiranje gotove hrane za životinje koja omogućava značajno povećanje kapaciteta peletiranja. Instalirana je nova automatska linija za pakovanje gotovih proizvoda. Pogon ima i stanicu za izdavanje gotovih proizvoda u rinfuznom stanju u čijem sastavu je nova, vrlo precizna kolska vaga i silosne ćelije za smeštaj gotovih proizvoda, što uvećava efikasnost isporuke proizvoda profesionalnim farmama.

- Potreba za investiranjem u novi pogon ukazuje na to da je tržište Srbije prepoznalo kvalitet proizvoda i usluga koji pružamo. Na taj način pomažemo farmerima da povećaju produktivnost i optimizuju svoje poslovne rezultate. U nama vide stabilnog partnera koji im pomaže da napreduju - rekao je Nebojša Čipčija, generalni direktor De Heus Šabac.

Prema njegovim rečima, De Heus se ovde neće zaustaviti. Zbog toga je izgradnja drugog proizvodnog objekta na istoj lokaciji planirana za narednu godinu u sklopu druge faze strateških razvojnih planova.

Royal De Heus je osnovan 1911. i jedan je od najvećih proizvođača u industriji stočne hrane. Kompanija na globalnom nivou ima preko 4.500 zaposlenih, a sedište joj se nalazi u holandskom gradu Ede.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.