Izvor: Tanjug | Sreda, 13.12.2017.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Siemens nastavlja investiranje u Srbiji - Problem nedostatak radne snage i pouzdanih dobavljača

Udo Ajhlinger
Generalni direktor Siemens Srbija Udo Ajhlinger istakao je u Beču u utorak (12. decembra 2017. godine=, da ta kompanija u Srbiji planira dalja ulaganja i nova zapošljavanja.

Ajhlinger je kazao da je namrea Siemensa u Srbiji da i dalje ciljano investira i zapošljava još radnika.

- Kao što je poznato, u Kragujevcu smo preuzeli jedno preduzeće. Podsetio bih da smo u Subotici pre 14 godina imali malu proizvodnju, a danas imamo 1.700 radnika, a slično planiramo i sa novim preduzećem koje smo preuzeli - naveo je on.

Ajhlinger je kazao da oko preuzimanja Milanović Inženjeringa postoji potpisan sporazum i da se čeka samo odgovor nadležnih institucija.

- Tamo ćemo zasigurno nešto dodatno proizvoditi. Rano je govoriti o tome šta će to biti, ali svakako ne kupujemo jedno preduzeće zato što želimo da ga imamo, već investiramo u biznis modele - poručio je generalni direktor Siemens Srbija.

Istovremeno je ukazao da nije lako naći stručnu radnu snagu, kao i da postoji malo firmi koje ispunjavaju sve potrebne standarde, a Siemens ima potencijal da nabavlja robu u vrednosti od 150 mil EUR. Zasad samo jednu trećinu tih sredstava daje dobavljačima iz Srbije, dok ostatak uvozi iz inostranstva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.