Izvor: eKapija | Utorak, 12.12.2017.| 14:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Henkel ulaže 25 mil EUR u proširenje kapaciteta u 2018. - Završena modernizacija skladišta u Kruševcu na oko 20.000 m2

Fabrika Henkel u Kruševcu
Kompanija Henkel investiraće u 2018. godini 25 mil EUR u proširenje kapaciteta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Kruševcu. Henkel će u 2018. izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom.

Događajem u Kruševcu kompanija Henkel Srbija proslavila je 15 godina uspešnog poslovanja u našoj zemlji. Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu i Igor Erić, direktor logistike, osvrnuli su se na proteklih 15 godina razvoja i naglasili značaj novih projekata.

Proizvodnja bref brenda
- Fabrika Henkel u Kruševcu proizvodi svetski poznate brendove deterdženata i kućne hemije, ali i veoma važne i popularne domaće brendove kao što su merix i mer. Privatizacija Merime se i dalje smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, a kompanija je realizovala mnogobrojne projekte modernizacije i unapređenja proizvodne tehnologije, investiranjem više od 200 mil EUR u poslednjih 15 godina. Prateći našu strategiju održivosti, kontinuirano smanjujemo ekološki otisak na životnu sredinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u 2018. godini investirati 25 mil EUR u proširenje kapaciteta i izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom - rekao je direktor fabrike Dušan Antonijević.

Igor Erić, direktor logistike, dodao je da od januara 2018. u funkciji biti potpuno modernizovano skladište.

Henkel skladište
- Tokom proteklih godina, naše poslovanje se kontinuirano razvijalo. Danas brendove iz Kruševca izvozimo u više od 35 zemalja širom sveta. Treća faza proširenja skladišta je gotova, i od januara 2018. biće u funkciji potpuno modernizovano skladište, koje će se prostirati na 20.000 m2 i imaće 15 rampi za kamione - rekao je Erić.

Kompanija Henkel posluje širom sveta, već više od 140 godina. U 2016. godini, na globalnom nivou, Henkel je ostvario prodaju od 18,7 mlrd EUR i operativni profit od 3,2 mlrd EUR.

Uz fabriku praškastih i tečnih deterdženta u Kruševcu, u okviru Henkel Srbija je i fabrika građevinskih lepkova u Inđiji, dok se administrativni centar nalazi u Beogradu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.