Izvor: eKapija | Utorak, 12.12.2017.| 14:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Transport i logistika - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Transport i logistika - Ključ efikasnog poslovanja. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Zbog čega je Srbija pala na listi zemalja rangiranih po logističkim performansama?
2. Koliko je vremena protrebno za izvozno/uvozne procedure? Ima li rešenja za brži protok robe?
3. Koliko transportnih firmi je dobilo licencu?
4. Koji su problemi u transportu robe rečnim putem? Kakve su namere države kada su luke u pitanju?
5. Kako postići uštede u sektoru logistike? Kako bolje organizovati tu oblast? Na koji način logistika može da stvara dodatu vrednost?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima naučne zajednice, strukovnih udruženja, nadležnih državnih institucija, privrednih komora, logističkih operatera…

O važnosti IT infrastrukture u pružanju logističkih usluga razgovarali smo sa Mirkom Ilićem, direktorom kompanije cargo-partner. O regionalnom širenju za čitaoce eKapije govorila je Dragana Škrbić, izvršna direktorka lanca snabdevanja u kompaniji Nelt.

Bodena je predstavila asortiman delova i opreme za kamione. Milšped je obrazložio način na koji je moguće organizovati efikasnu i fleksibilnu logistiku uz minimalne troškove. Kompanija PETROL je predstavila asortiman namenjen transportnoj industriji, a Turkish Cargo rezultate poslovanja i pogodnosti za srpske kompanije. Pročitaćete i više detalja o novom logističkom centru kompanije M&B Trans. O izgradnji skladišnih i logističkih objekata razgovarali smo sa predstavnicima Konstruktor konsaltinga. Rezultate poslovanja prezentovao je i Nikola Jevtić, generalni direktor Alti Logistike.

Rešenja za efikasniju dostavu robe predstavili su World Transport Overseas, Cargo Agent Navigator, Agrorit i Delamode Balkans. Čitaćete i o rešenjima i opremi koje nude Metal Sistemi Plus, EurologSystem, Zodax, Art Frigo i Volvo. Slobodna zona Pirot je ukazala na svoj dobar geografski položaj i prikazala projekat budućeg logističkog centara.

TKA - Transport kombi AS je prezentovao planove za iduću godinu, Port of Adria buduće investicije i potencijal saradnje sa srpskim kompanijama. Pionir Petrol se novim uslugama približio transportnoj industriji. Techno-coop je predstavio svoje poslovanje i mogućnost pružanja kompletnih logističkih usluga.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Ovo je poslednji tematski bilten u ovoj godini. Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačate svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala. Budite slobodni da predložite teme budućih biltena, kako bismo plan za 2018. kreirali u saradnji sa vama.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.