Izvor: eKapija | Utorak, 12.12.2017.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Avionski transport robe u najbržim rokovima - Cargo Agent Navigator nudi usluge prevoza tereta na više od 300 destinacija

Brz i efikasan transport roba, uz adekvatan temperaturni tretman tamo gde se to zahteva, danas je imperativ u poslovanju, a aviotransport se već odavno pokazao kao najpogodniji.

Prevoz malih pošiljaka, živih životinja, jaja i pilića, farmaceutskih proizvoda, zatim nameštaja, autodelova i vangabaritnih tereta, samo su neke od usluga firme Cargo Agent Navigator. Poseduju licencu Direktorata civilnog vazduhoplostva kao regulisan agent i svojim klijentima obezbeđuju ubrzanu proceduru sa minimalnim troškovima sa aerodroma u Beogradu i Nišu.

Cargo Agent Navigator je ovlašćeni zastupnik kompanije Turskih Airlines Cargo za Srbiju i BiH i svojim klijentima omogućuje transport na više od 300 destinacija širom sveta.

- S obzirom na to se povećao broj investicija u zemlji, dodajući tome usluge koje u ovoj oblasti nude mnoge kompanije, povećao se i izvoz iz Srbije. Izvoznicima je data mogućnost prevoza širokotrupnim i kargo avionima ka tržištima Amerike, Azije, Bliskog istoka i Afrike, što je svakako velika šansa – kaže Damir Defrančeski, direktor Cargo Agent Navigator.

Kao zastupnici Turkish Airlines Cargo, Cargo Agent Navigator obavlja svakog petka iz Beograda kargo letove, na kojima je omogućen prevoz i do 38 tona vangabaritnih tereta.

Sa beogradskog aerodroma nude uslugu transporta hladnog lanca u envirotejnerima, na temeperaturama od -20 do +25, a kapacitet svakog od njih je 2,5 tone.

U prevozu mesa aviotransport omogućuje tretman na temperaturi od 2 do 4 stepeni C i takva roba, zbog zahteva za brzom isporukom, do klijenta na Bliskom istoku može stići za 48 sati. Transport mesa je inteziviran zbog dogovora Srbije i Turske o izvozu 5.000 tona godišnje za tu zemlju, kao i određenih količina za kinesko tržište.

- Osim mesa i mesnih prerađevina, aktivan je i izvoz malina, kupina, borovnica, aronije za Bliski istok, Aziju i Ameriku, kao i vina za Kinu. U svim tim operacijama naši klijenti nam uzvraćaju poverenje – kaže Defrančeski.

Kao veće izazove u transportu, Defrančeski navodi i prevoz građevinskih konstrukcija za afričke države, kada je trebalo transportovati 30 tona vangabaritne robe za 48 sati. Podjednako izazovan, sve učestaliji poslednjih godina, je i transport autodelova za evropska i svetska tržišta, zbog, kako kaže Defrančeski, povećanja investicija u industriju autodelova u Srbiji.

S obzirom na to da rastu i upiti za uvozom životinja iz Srbije, tj. kućnih ljubimaca, Cargo Agent Navigator nudi i usluge njihovog transporta.

- Klijenti su navikli na našu efikasnu logistiku i činjenicu da im omogućavamo prevoz roba na više od 300 svetskih destinacija. To je za nas velika odgovornost i zato očekujemo da i u narednoj godini ostvarimo odlične rezultate.

Cargo Agent Navigator je pripremio i specijalne tarife za evropske destinacije do 31. 12. 2017, kako bi dodatno promovisali aviokargo saobraćaj iz Srbije.

Cargo Agent Navigator nudi i usluge carinjenja roba prilikom uvoza i izvoza, kao i pripremu neophodne dokumentacije.

Kompletan sadržaj biltena Transport i logistika - Ključ efikasnog poslovanja pročitajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.