NavMenu

Očekivana dobit RTB Bor u 2017. oko 50 mil EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 10.12.2017. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: Ljubiša Aleksić/RTB Bor)
Ministar privrede Goran Knežević rekao je u petak (8. decembar 2017. godine) da RTB Bor ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima i poveriocima otkako je sproveden Unapred pripremlje plan reorganizacije (UPPR) i da se očekuje da ove godine ta kompanija zabeleži dobit od 50 do 55 mil EUR.

- Od kada je postao pravosnažan UPPR, u novembru 2016, RTB Bor ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima i isplatio je negde oko 100 mil USD, u okviru čega je i otplata kredita prema Kanađanima, firmi EDC - kazao je Knežević.

On je istakao da ova kompanija više "nije zaštićena, već je na tržištu" i da se sve isplate realizuju redovno iz njihovog tekućeg poslovanja.

- Očekujemo da ove godine RTB Bor ostvari EBIT od pedesetak, 55 mil EUR, što znači da je sam UPPR veoma pozitivan i da smo dobili jedno zdravo, jako preduzeće - naglasio je Knežević.


Dodao je da su RTB-u potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300mil EUR u naredne tri godine, i da vlada očekuje da će u prvom kvartalu sledeće godine da donese odluku o tome kako će izgledati javni poziv, kako žele i na koji način da privatizuju RTB Bor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.