NavMenu

Kompanija Sopharma Trading zaključila preuzimanje lanca apoteka PharmaStore u Bugarskoj

Izvor: eKapija Petak, 08.12.2017. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Bugarska kompanija Sopharma Trading objavila je danas da je zaključila preuzimanje lanca apoteka PharmaStore. Ova vest dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Komisija za zaštitu konkurencije bezuslovno odobrila ovu koncentraciju početkom novembra, saopštila je kompanija Sopharma. Inače, Sopharma Trading je od avgusta ove godine i većinski vlasnik Lekovita, a 2011. otvorili su u Starim Banovcima fabriku u saradnji sa našom kućom Ivančić i sinovi.

Sopharma Trading Jsc. sada je i zvanično preuzela 19 PharmaStore prodajnih mesta u Sofiji i Burgasu. Narednih meseci, sadašnji menadžment preuzetih apoteka nastaviće da učestvuje u upravljanju dok se u međuvremenu razrađuje plan za njihovu integraciju u SOpharmacy koncept, dodaje se u saopštenju.

Spajanje SOpharmacy i Pharma Store omogućiće obema stranama da ojačaju pozicije i zadovolje sve veću potrebu pacijenata u Bugarskoj za kvalitetnim savremenim zdravstvenim uslugama. Uz to, ono će omogućiti kompaniji Sopharma Trading da podigne poslovanje u maloprodaji u okviru farmaceutskog tržišta na viši nivo.

- Uvek smo bili partneri lanca PharmaStore, jer imamo istu viziju modernizacije i obnove farmaceutskog tržišta u Bugarskoj. Očekujemo da nam integracija donese još više dorbih praksi i da podigne SOpharmacy na novi nivo, u korist naših korisnika i naših partnera. Prioritet nam je da nastavimo da privlačimo najbolje stručnjake i time poboljšamo usluge koje nudimo pacijentima. Zbog toga je ovo dobra vest za klijente apoteka SOpharmacy i PharmaStore, jer najbolje tek dolazi - izjavio je izvršni direktor kompanije Sopharma Trading Dimitar Dimitrov.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.