NavMenu

GSP Beograd ostao bez 14 linija - Putnike na "potezu 500" prevoziće privatnici

Izvor: Blic Petak, 08.12.2017. 12:21
Komentari
Podeli
(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Posle skoro šestomesečne bitke i silnih uloženih žalbi, konačno je odlučeno da će ubuduće prevoz putnika na linijama "poteza 500" vršiti grupa privatnih prevoznika okupljena pod nazivom Avala bus 500.

Oni su na tenderu odneli pobedu i preostaje samo da se zaključi ugovor vredan 11,3 milijarde dinara, odnosno 94 mil EUR.

Posle toga oni će od GSP Beograd preuzeti linije za Sremčicu, Umku, Rušanj, odnosno čitav "potez 500" (504, 511, 512, 521, 531, 532, 533, 534, 551, 552, 553, 91 i 92).

Do odlaganja odluke o dodeli "poteza 500" Avala grupi došlo je jer su pre nekoliko meseci žalbu na ovu odluku uložili Transparentnost Srbija, Arriva Litas i Ćurdić. Međutim, komisija je ustanovila da su one bile neosnovane, baš kao i što jedina druga ponuda, koju je podneo prevoznik Ćurdić, nije bila prihvatljiva.

Tako je ugovor vredan skoro 100 mil EUR, pripao grupi Avala bus 500 koji čine C&LC, Beobus siti, Dumeko, Transprodukt, Banbus, Lekon, Presto, Saga trans, Barbados, Trans-jug, MT turs, ASP Strela Obrenovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.