NavMenu

MATIĆ: Dolazak Alibabe u Srbiju moguć do polovine 2018.

Izvor: RTS Petak, 08.12.2017. 12:23
Komentari
Podeli
Tatjana MatićTatjana Matić
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je jutros da bi dolazak kineske Alibaba Group u Srbiju mogao da se očekuje u narednih pola godine.

Matić za Radio-televiziju Srbije dodala da će uskoro biti formirani operativni timovi koji će biti zaduženi za oblasti u kojima je moguća saradanja - online turizam, e-trgovina i logistika.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine ukazuje da je na sastanku sa predstavnicima Alibabe zaključeno da je srpsko tržište značajno za kinesku kompaniju.

- Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da se u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije očekuje u narednih nekoliko meseci - istakla je Matićeva.

Alibaba je zainteresovana za Srbiju kao privlačnu turističku destinaciju, navela je Matić.

Ona je podsetila da Alibaba ima platofmu za online turizam (online promocije turističkih usluga, predstavljanje i prodaja turističkih aranžmana i sl), kao i da je Srbija ukinula vize za kineske građane, te da postoji direktan avionski let.

- Oni smatraju da je na njihovom tržištu potrebno plasirati Srbiju kao turističku destinaciju - rekla je državna sekretarka.











Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.