Izvor: Blic | Petak, 08.12.2017.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Yazaki zapošljava još 1.000 ljudi u Šapcu

Željko Cvijan, direktor kompanije Yazaki u Šapcu, najavio je da će ova fabrika koja trenutno ima više od 600 zaposlenih proširiti kapacitete i zaposliti još 1.000 ljudi, prenosi Blic.

- U narednih sedam ili osam meseci planiramo da zaposlimo novih 1.000 radnika. Sa predstavnicima Grada Šapca ćemo napraviti plan direktnih poseta mesnim zajednicama u Mačvanskom regionu na kojima ćemo organizovati prezentaciju kompanije Yazaki i potencijalnim radnicima predstaviti kakvi su uslovi rada i poslovanja u firmi. Očekujemo da ćemo na ovaj način doći će do novih radnika - objasnio je Cvijan.

Yazaki je najveća japanska grinfild investicija u Srbiji. Fabrika je napravljena u industrijskoj zoni Šapca na 6,85 hektara. Država je podstakla ovu investiciju sa 10,2 mil EUR, a iz gradskog budžeta za infrastrukturno opremanje izdvojeno je još 2,4 mil EUR.

Kompanija Yazaki je osnovana 1929. godine, posluje u 46 zemalja, zapošljava oko 290.000 radnika i bavi se proizvodnjom i distribucijom električnih sistema i elektronskih instrumenata za auto industriju, a sarađuje sa najpoznatijim proizvođačima motornih vozila.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.