Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.12.2017.| 11:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

CORD iPS preuzima zastupništvo nemačke banke matičnih ćelija Vita34 u Srbiji

Ilustracija (Foto: science photo/shutterstock.com)
Kompanija CORD iPS, dosadašnji zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracell u Srbiji, 1. januara 2018. godine preuzeće i zastupništvo nemačke banke matičnih ćelija Vita34.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, na taj način CORD iPS će postati jedina kompanija u Srbiji koja će nuditi usluge nemačkih biomedicinskih centara, koji se bave dugoročnim skladištenjem i bioinženjeringom matičnih ćelija.

Direktorka CODR iPS-a Jovanka Srdić navela je da će roditelji u Srbiji biti u prilici da se opredeljuju da li će uzorke svoje dece čuvati pod brendom Vita34 ili Seracell i da će im na raspolaganju biti specijalizovane visokotehnološke laboratorije u Lajpcigu i Roštoku u kojima je do sada pripremljeno više od 1.000 transplanata matičnih ćelija za lečenje.

Vita34 je najstarija banka matičnih ćelija u Evropi, sa više od 20 godina iskustva, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, jedini zastupnik nemačke banke matičnih ćelija Vita34 u Srbiji do sada je bila kompanija Bio Save, a prema podacima Agencije za privredne registre, ta nemačka kompanija ima 30% udela u Bio Save-u.

U predstavništvu te beogradske kompanije za naš portal zasada međutim, nisu mogli da komentarišu da li ova promena znači da oni prestaju da budu zastupnici Vita34, te da li nemačka kompanija izlazi iz vlasničkog udela.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.