Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.12.2017.| 11:06

Crna Gora planira žičaru kod Đalovića pećine - Za projektovanje i gradnju uspinjače 4 mil EUR

Ilustracija (Foto: Jaroslav Moravcik/shutterstock.com)
Kod Đalovića pećine, u opštini Bijelo Polje, u planu je izgradnja osmosedne žičare za prevoz putnika,

Direkcija javnih radova Crne Gore raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju žičare sa pratećim sadržajima. Procenjena vrednost celokupne javne nabavke, sa uračunatim PDV-om je 4 mil EUR.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, potrebno je isporučiti i ugraditi osmosednu žičаru i izrаditi tehničku dokumentаciju. U pitanju je žičаra dužine 1,6 km, kapaciteta od 72 do 80 putnika na sat, maksimalne brzine kretanja užeta od 5 m/s.

Projektant je dužan da izradi idejno rešenje, idejni projekat, glavni projekat i projekat izvedenog objekta. Rok izrade idejnog rešenja žičаre je 3 meseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade idejnog projekta žičаre je 3 meseca od dana prihvatanja idejnog rešenja, izrade Glavnog projekta žičаre je 3 meseca od dana dobijanja pozitivnog Izveštaja Komisije za reviziju Idejnog projekta.

Rok za izgradnju žičare je 9 meseci od dana prijave građenja objekta.

Ponude se mogu predati Direkciji javnih radova Crne Gore u Podgorici do 19. februara 2018. godine do 8:30, a njihovo javno otvaranje biće održano 30 minuta po isteku tog roka.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće doneta u roku od 120 dana od javnog otvaranja.

Više informacija o ovom tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.