Izvor: RTS | Sreda, 06.12.2017.| 15:18

Fiat 500L pro povoljnije za mala i srednja preduzeća - FCA napravila domaću verziju dostavnog modela

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Fabrika Fiat Chrysler automobili Srbija napravila je domaću verziju dostavnog modela fiat 500L pro, koji pored tereta od 500 kilograma može da poveze i četiri putnika. Cena tog modela umanjena je za trošak PDV-a od 20%, tačnije za petinu, a tokom eksploatacije za ovo vozilo mogu se odbijati svi troškovi kao da je teretno. Ovim putem državni organi, koji su dali homologaciju, i Fiat žele da pomognu mala i srednja preduzeća, prenosi RTS.

Novi fiat 500L pro ne razlikuje se od osnovnog modela kragujevačke fabrike. Ima uobičajena sedišta i samo četiri pojasa, jer je registrovan za četiri osobe. Nema dodatnih pregrada, pa je naizgled isti kao putnički tip. Isporučuje se i sa benzinskim i sa dizel motorom.

- Benefit je za sve kompanije koje su u sistemu PDV-a da mogu da odbiju PDV kao odbitnu stavku, odnosno mogu da odbiju PDV i na gorivo, servis, zamenu guma i tako dalje - ističe Igor Ševo iz kompanije FCA Srbija.

Takođe, na ovaj automobil registacija je duplo manja nego za putnička vozila.

Ovo je prvo ovakvo vozilo na našem tržištu i ono naročito malim i srednjim preduzećima olakšava poslovanje, jer se prevazilazi problem upotrebljivosti voznog parka.

Serviseri, zanatlije dobiće mogućnost da prikažu svoje izdatke i time smanje ukupne troškove poslovanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.