Izvor: eKapija | Sreda, 06.12.2017.| 14:48

Novi rukovodeći tim kompanije Discovery Communications

Kasia Kieli
Kompanija Discovery Communications reorganizuje strukturu svog regionalnog poslovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA), kako bi učvrstila poziciju jednog od lidera u produkciji zabavnih programa širom svih ekrana i uređaja. U skladu sa tim Kasja Kieli imenovana je za predsednicu i generalnu direktorku za područje EMEA, navode iz kompanije.

Kieli će na novoj poziciji unaprediti operativni model kompanije Discovery, fokusiran na gledaoce i proizvode u regionu, koji donosi najveće prihode. Ujedinjenjem poslovnih jedinica koje su ranije bile podeljene na Ujedinjeno Kraljevstvo, Nordijsku regiju, južnu Evropu i zemlje CEEMEA, jedinstveni liderski tim moći će da se fokusira na optimizovanje osnovne poslovne delatnosti, kao i razvoj u novim oblastima.

Kieli je, kao deo novog koncepta poslovanja, najavila novi liderski tim kompanije Discovery u zemljama EMEA, uključujući proširen spektar ovlašćenja za Marinelu Soldi i Džejmsa Gibonsa.

Marinela Soldi (Marinella Soldi) je promovisana u stratešku direktorku za područje EMEA i generalnu direktorku za područje južne Evrope. Džejms Gibons (James Gibbons) je postavljen za generalnog menadžera za područje Ujedinjenog Kraljevstva/Irske, Australije i Novog Zelanda i na čelo komercijalnog razvoja za područje EMEA.

Takođe, iz kompanije Discovery najavljuju da će Viktorija Dejvis (Victoria Davies) ubuduće, pored zaduženja koja ima u centralnoj i istočnoj Evropi (uključujući i Srbiju), upravljati i tržištima Turske, područja severoistočne Evrope i Mediterana, pa će na taj način biti formirana veća i snažnija grupa tržišta.

Kompanija Discovery je prethodnih godina širom područja EMEA ostvarila značajne investicije, počevši od preuzimanja Eurosporta i ostvarivanja prava na prenose vrhunskih sportskih događaja, uključujući Olimpijske igre u periodu 2018-2024, pa sve do novih digitalnih proizvoda namenjenih potrošačima, kao što je Dplay, koji sadrži popularne zabavne i sportske programe u Italiji, Norveškoj, Švedskoj i Danskoj, kao i partnerstvo sa ProSiebenSat1 u Nemačkoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.