NavMenu

Sistem za mehaničko spajanje armature Alligator kapler prvi put primenjen u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 05.12.2017. 15:16
Komentari
Podeli
Predstavništvo firme Terwa Construction Systems S.R.L za Zapadni Balkan, započelo je isporuku svog sistema za mehaničko spajanje armature – Alligator kaplera, na trenutno najvećem građevinskom projektu u Srbiji – Beogradu na vodi.

Stručni tim kompanije Strabag, koja je glavni izvođač radova za izgradnju BW Vista stambene zgrade, već je koristio ovu tehnologija na projektima koje su izvodili u inostranstvu, a sada će Alligator kapleri prvi put biti korišćeni i kod nas.

Inače, Alligator kapleri se koriste za spajanje svih vrsta i profila armatura, od 10mm do 40mm, a povezivanje se vrši ubacivanjem šipki u oba ili u jedan kraj kaplera, u zavisnosti od vrste, a zatim se vijci koji su sastavni deo spojnice, ručno pričvrćuju dok ne dođe do pucanja i otpadanja glave vijka, čime je spajanje završeno.

Neke od glavnih prednosti ovog sistema su to što obezbeđuje integralni spoj armature, jači i čvršći nego što je sama armatura, ne menja se struktura armature i nema potrebe za narezivanjem ili bilo kakvom ranijom pripremom, lako i jednostavno spajanje bez dodatnih troškova za alat i potrošni materijal, nije potrebna dodatna obuka, spajanje se vrši električnim, pneumatskim ili ručnim alatom, kao i laka vizuelna provera spoja...


Alligator kapleri se mogu koristiti u raznim slucajevima, bilo da je u pitanju spajanje armature istog ili različitog prečnika, bilo da se radi o novom ili renoviranju starog objekta, gde se na ovaj način u staru betonsku strukturu ubacuju nove armature, i postoji još puno primera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ove godine tenderi vredni 111,6 mil EUR za stručni nadzor gradnje 7 velikih infrastrukturnih projekata - U planu i nabavka projekta za završetak Ipsilon kraka

U okviru Plana javnih nabavki Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2024. godinu, najavljeni su tenderi za stručni nadzor nad 7 velikih infrastrukturinih projekata ukune vrednosti oko 111,6, kao i za projektovanje završetka ipsilon kraka na Koridoru 10. Evo o kojim projektima je reč, kada će biti raspisani tenderi i kolika je pojedinačna procenjena vrednost javnih nabavki: Auto-put Požega-Kotroman i tunel

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.