Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.12.2017.| 14:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Transport i logistika ključni za efikasnost poslovanja - Novi Tematski bilten 12. decembra na eKapiji

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za deset meseci ove godine iznosila je 28,47 mlrd EUR i za 13,7% je veća u poređenju sa istim periodom 2016. godine. Kako bi trgovina bila dodatno olakšana, a time i rezultati bolji, nedavno je osnovano Nacionalno koordinaciono telo za olakšanje spoljne trgovine. Kako je navedeno, to telo je formirano radi identifikacije i rešavanja prepreka na putu ka efikasnijim uvozno-izvoznim procedurama, koje vode intenzivnijem ekonomskom rastu.

Uz smanjenje administrativnih procedura, da bi trgovina bila efikasnija, neophodno je i jačanje kapaciteta transportnih i logističkih kompanija. Puni efekti unapređenja logistike, time i povećanja efikasnosti i uštede, mogu se ostvariti jedino ako se istovremeno posmatraju i unapređuju svi procesi u lancu snabdevanja. Logistički procesi i lanci snabdevanja, inače, predstavljaju i značajna područja za kreiranje dodatne vrednosti proizvoda. O ovim temama ćemo pisati u Tematskom biltenu: "Transport i logstika - Ključ efikasnog poslovanja", koji će biti publikovan 12. decembra.

Razgovarali smo sa predstavnicima državne uprave, strukovnih udruženja, naučnih institucija kao i privrednih subjekata. Pripremili smo intervjue sa direktorima kompanija cargo-partner i Nelt. Transportno-logistička rešenja predstaviće kompanija Milšped. Čitaćete kakvu podršku transportnoj industriji pruža kompanija Petrol, kakve rezultate je ostvario Turkish Cargo, kakve kapacitete ima MB Trans. Predstavnici kompanije Konstruktor konsalting govoriće o izgradnji logističkih objekata. Svoje usluge i proizvode predstaviće Alti Logistika, Bodena i Holleman. Više informacija o vodnom, avio i drumskom transportu robe saznaćete od kompanija World Transport Overseas, Cargo Agent Navigator, Agrorit i Delamode. O opremanju skladišta smo razgovarali sa predstavnicima preduzeća Metal sistemi, dok će EurologSystem predstaviti rešenje za transportne firme.

Svoje usluge, proizvode i rešenja prezentovaće i Artfrigo, Volvo i TKA - Transport Kombi AS.

Tematski bilten je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Prethodna izdanja Tematskih biltena pogledajte OVDE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.