NavMenu

Bez rupa na Zrenjaninskom putu tek 2019. godine - Za obnovu potrebno 5 mil EUR

Izvor: Novosti Nedelja, 03.12.2017. 17:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Za obnovu Zrenjaninskog puta potrebno je 5 mil EUR. Prema rečima gradskog menadžera Beograda, Gorana Vesića, za rekonstrukciju ove saobraćajnice, koja je do aprila 2017. godine bila u nadležnosti Republike, a sada je za nju zadužen Grad, neophodno je 640 miliona dinara.

Deonica državnog puta IB reda broj 13, od petlje Beograd, odnosno od isključenja za Krnjaču, do petlje Kovilovo, od aprila je prešla u nadležnost Grada Beograda. Sada je za njegovo, ali i održavanje novih 308 kilometara puteva, zaduženo preduzeće JP Beograd put, a ne Putevi Srbije kao ranije.

- Grad je u Zrenjaninski put uložio 100 miliona dinara i dok nije bio u njegovoj nadležnosti – podseća Vesić.

Ipak, iako je Zrenjaninski put godinama u lošem stanju - rupe su ga odavno ispresecale, a duž pojedinih deonica iskopani su pravi rovovi, njegova sanacija nije moguća sledeće godine, već tek 2019.

Iz Beograd puta potvrđuju da je, uzimajući u obzir značajno saobraćajno opterećenje, za rekonstrukciju ove deonice potrebno izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju. Rekonstrukcija bi podrazumevala zatvaranje i preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce, pa je imajući u vidu njegov značaj potrebno da se steknu svi potrebni uslovi za traženu rekonstrukciju.

Ugrožena bezbednost pešaka

Najveća oštećenja duž Zrenjaninskog puta vidljiva su u blizini autobuskih stanica, gde putnici ne mogu suvi ni da uđu u autobuse. Ujedno, pošto duž ove deonice nema trotoara, najugroženiji su i pešaci, školarci pogotovo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.