Izvor: eKapija | Nedelja, 03.12.2017.| 17:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

NLB banka Beograd zabeležila profit od 4,1 mil EUR u prvih devet meseci 2017.

(Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)
NLB Grupa je u prvih devet meseci meseci 2017. godine ostvarila profit od 184 mil EUR, što je 101% više u poređenju sa istim periodom lane, ili 92,5 mil EUR više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju ove bankarske grupacije.

- Ovogodišnjim izuzetno dobrim poslovnim rezultatima doprinose sve više i više, u ovom trenutku gotovo polovinom profita, najvažnija tržišta Grupe izvan Slovenije - rekao je Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLB.

On je dodao da je drugi trend, koji je primećen, da poslovanje sa fizičkim licima, kao i na tržištima jugoistočne Evrope, sve više doprinose konačnom rezultatu, čime banka dodatno diversifikuje rizike i unapređuje strukturu svojih portfelja. Povodom objavljivanja rezultata NLB Grupe za treći kvartal 2017. godine, Karpe je istakao da profit koji je Grupa generisala u prvih devet meseci ove godine već najavljuje istorijski rekordne rezultate za kraj 2017.

U istom periodu, NLB banka Beograd zabeležila je profit od 4,1 mil EUR i značajan rast u kreditiranju građana i privrede.

- Nastavljamo sa trendom rasta u svim segmentima, koji traje već dve godine. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na sve što smo postigli, posebno zahvaljujući činjenici da smo puno uradili na unapređenju proizvoda i usluga, prilagođavajući se očekivanjima klijenata i trendu digitalizacije poslovanja u finansijskom sektoru. U realizaciju ličnih i profesionalnih planova svojih klijenata u prvih deset meseci ove godine uložili smo više od 180 mil EUR, što je oko 45% više od ukupnog plasmana tokom cele prošle godine, a spremni smo da takav trend i nastavimo - rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.