NavMenu

Nova rudarska mašina u RB Kolubara - Za jalovinski odlagač izdvojeno 18,8 mil EUR

Izvor: Beta Utorak, 28.11.2017. 15:56
Komentari
Podeli
RB Kolubara/Ilustracija (Foto: rbkolubara.rs)RB Kolubara/Ilustracija
Transport rudarske mašine, novog odlagača za međuslojnu jalovinu koji će raditi u Rudarskom basenu Kolubara u Lazarevcu, započet je danas od mesta montaže do kopa Tamnava-zapadno polje.

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS), Milorad Grčić, rekao je da je nabavka i montaža tog odlagača koštala oko 18,8 mil EUR, a tokom transporta kretaće se brzinom od šest metara u minuti, kako bi za tri ili četiri dana stigao do kopa Tamnava.

- Ovo je najveći jalovinski odlagač na svim površinskim kopovima EPS-a, ima kapacitet od 1.200 kubnih metara jalovine, a težak je 2.000 tona - rekao je Grčić.

Kako je rekao, ta mašina projektovana je da prihvati jalovinu i odloži je za sva tri jalovinska bagera (glodara) koji rade u Tamnavi, što će značajno unaprediti proizvodnju jalovine.


Nabavka i montaža odlagača za međuslojnu jalovinu deo je paketa B u okviru projekta Energetska efikasnost primenom ekološkog sistema za upravljanje kvalitetom uglja u Rudarskom basenu Kolubara. Projekat je vredan 74 mil EUR i finansira se iz zajma Nemačke razvojne banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.