NavMenu

Na Industrijskom samitu u Bursi 60 kompanija iz Srbije

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.11.2017. 18:00
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Šezdeset privrednika iz metalskog sektora Vojvodine i Srbije učestvovaće na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, u Turskoj, koji se održava od 30. novembra do 3. decembra. Srpske predstavnike će na ovom samitu predvoditi Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa Vojvodina metal klasterom (VMC) iz Temerina, saopšteno je iz pokrajinske privredne komore.

Predsednik PKV Boško Vučurević rekao je na konferenciji za medije u ponedeljak (27. novembra 2017. godine) da Samit u Bursi, jedan od većih u tom delu sveta, okuplja privrednike iz oblasti industrije iz celog sveta i da je poseta privredne delegacije organizovana u svetlu, kako kaže, izvanrednih političkih i privrednih odnosa sa Turskom.

- Mi očekujemo puno od ovog Samita, jer je to izuzetno reprezentativna delegacija koju čini 60 privrednika iz metalske struke, i kroz bilateralne razgovore, koji će tamo biti organizovani, sigurno da će naši metalci imati izuzetno veliku korist, a samim tim i privreda AP Vojvodine, odnosno Republike Srbije - istakao je Vučurević.

Sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski rekao je da Samit u Bursi čine četiri specijalizovana sajma za ovu delatnost industrije i to je dokaz da će se na jednom mestu naći predstavnici iz skoro celog sveta.

- Očekuje se oko 600 korporativnih učesnika, a samim tim možete da procenite koliko će se mogućih poslovnih razgovora dešavati između partnera, izlagača i drugih učesnika - dodao je Trpovski.

PKV je ove godine potpisala Sporazum o saradnji sa VMC iz Temerina, koji danas okuplja preko 150 privrednika. Kako je Vučurević istakao, poseta Samitu u Bursi kruna je dosadašnje saradnje.


Menadžer VMC-a Zoran Pekez rekao je da, prema poslednjim informacijama, firme članice klastera imaju više od 120 zakazanih konkretnih poslovnih susreta i da očekuje da će ih do početka samita biti i više. Od prijavljenih 60 privrednika, 58 su članice VMC, i to proizvođači u oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima, automatizacija avio industrije, proizvođači mašina i opreme.

Industrijski samit u Bursi, kao vodeća manifestacija ovog tipa u regionu, pružiće uvid u najnoviju tehnologiju, inovacije i promociju novih proizvoda i usluga u okviru metalskog sektora.

Samit, koji će biti održan zajedno sa Sajmom tehnologije metalskog kompleksa i Sajmom metalskih proizvoda, u Sajamskom i kongresnom centru Bursa, a u organizaciji Privredne komore Burse, okupiće lidere iz oblasti industrije na jednoj platformi, kao i investitore i veliki broj posetilaca iz Turske i inostranstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.