NavMenu

U Luci Bar otvoreni za saradnju sa firmama iz Srbije

Izvor: RTCG Nedelja, 26.11.2017. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)Ilustracija
Luka Bar potpuno je otvorena za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije sa kojima ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove, uprkos dobrim trenutnim aranžmanima, ocenio je izvršni direktor kompanije Zarija Franović.

Tu ocenu Franović je saopštio tokom posete ambasadora Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca tom preduzeću, nakon koje je saopšteno da "vreme uspešne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi", prenosi Pobjeda.

On je ukazao na "prirodnu i geografsku povezanost Luke Bar sa tržištem Srbije", što je potvrdio i Bingulac, koji je iskazao spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih kontakata sa privrednim i političkim establišmentom u toj državi.

Franović je zadovoljan trenutnim poslovnim aranžmanima, pre svega sa Fiatom iz Kragujevca, ali smatra da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

Uporište za takvu tvrdnju, kako je rekao, vidi u činjenici da je u Luci Bar u poslednja četiri meseca učinjeno sve kako bi se stavili u funkciju svi raspoloživi lučki kapaciteti, a naročito je istakao potpunu sanaciju objekta hladnjača.

Prema njegovim rečima, i kapaciteti silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i slobodna zona Luke Bar sa svim prednostima za poslovanje koje pruža.

Franović je ukazao i na problem nerešenih odnosa između železnica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar, kako je saopšteno, gubi veoma značajne poslove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.