Izvor: RTCG | Nedelja, 26.11.2017.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Luci Bar otvoreni za saradnju sa firmama iz Srbije

Ilustracija (Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)
Luka Bar potpuno je otvorena za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije sa kojima ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove, uprkos dobrim trenutnim aranžmanima, ocenio je izvršni direktor kompanije Zarija Franović.

Tu ocenu Franović je saopštio tokom posete ambasadora Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca tom preduzeću, nakon koje je saopšteno da "vreme uspešne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi", prenosi Pobjeda.

On je ukazao na "prirodnu i geografsku povezanost Luke Bar sa tržištem Srbije", što je potvrdio i Bingulac, koji je iskazao spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih kontakata sa privrednim i političkim establišmentom u toj državi.

Franović je zadovoljan trenutnim poslovnim aranžmanima, pre svega sa Fiatom iz Kragujevca, ali smatra da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

Uporište za takvu tvrdnju, kako je rekao, vidi u činjenici da je u Luci Bar u poslednja četiri meseca učinjeno sve kako bi se stavili u funkciju svi raspoloživi lučki kapaciteti, a naročito je istakao potpunu sanaciju objekta hladnjača.

Prema njegovim rečima, i kapaciteti silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i slobodna zona Luke Bar sa svim prednostima za poslovanje koje pruža.

Franović je ukazao i na problem nerešenih odnosa između železnica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar, kako je saopšteno, gubi veoma značajne poslove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.