Izvor: eKapija | Nedelja, 26.11.2017.| 11:39

Albanija osniva svoju aviokompaniju - Prvi letovi Air Albania 2018.

(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Air Albania, novi albanski nacionalni avioprevoznik koji treba da počne sa radom 2018. godine uz podršku Turkish Airlinesa, planira da u početku uspostavi linije iz Tirane ka nekoliko gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Albanski premijer Edi Rama, koji je lično bio uključen u uspostavljanje ove aviokompanije, najavio je da će letovi iz Tirane biti pokrenuti ka Podgorici, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu, preneo je portal Ex-Yu Aviation News.

Kada je u pitanju region, albanski glavni grad već je povezan sa 10 sedmičnih letova Adria Airways-a ka Ljubljani i šest sedmičnih letova kompanije Air Serbia ka Beogradu tokom zimske sezone. Albanija je uspešna destinacija za obe ove kompanije, te su letovi iz Tirane uvek popunjeni, navodi portal.

Albanski premijer koji je ove sedmice u Turskoj finalizirao detalje oko novog avioprevoznika kazao je da je Albanija imala cilj da uspostavi svoju aviokompaniju.

- Veoma sam zahvalan i predsedniku Turske i izvršnom direktoru Turskish Airlinesa što su nam pružili njihovu dragocenu pomoć. Blizu smo finalizacije projekta i nadam se da će prvi letovi uskoro biti pokrenuti - kazao je Rama.

On je istakao kako ne želi govoriti o rokovima no da se nada kako će uz pomoć prijatelja koje je naveo a čija pomoć nije ograničena na tehničku podršku već na širok spektar usluga, Albanija konačno dobiti svoju aviokompaniju koja će nuditi isti kvalitet usluga kao i Turskih Airlines.

- Nova aviokompanija ojačaće regionalnu povezanost letovima ka Prištini, Skoplju, Podgorici, Sarajevu i Zagrebu, kao i gradovima u Zapadnoj Evropi - kazao je Rama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.